SENZACIONALNO OTKRIĆE KOJE JE ZAPANJILO I NAUČNI SVET! Revolucionarna metoda lečenja raka bez lekova!

Naučnici pronašli način kako da prevare kancer

kancer
Foto: shutterstock.com

Tretman uključuje nanočesticu obloženu aminokiselinom koja se naziva L-fenilalanin. Hemikalija se prirodno ne proizvodi u telu, već se apsorbuje iz mesa i mlečnih proizvoda koje ljudi konzumiraju.

L-fenilalanin je savršen mamac, jer je jedna od glavnih aminokiselina koje su potrebne ćelijama karcinoma da rastu i šire se po ljudskom telu, praveći pritom pustoš.

DA LI BI SE PODVRGLI OVOJ METODI LEČENJA?

Novi tretman pokazao se neverovatno uspešnim na miševima, piše RT. Tajna je nanočestica Nanoscopic phenylalanine Porous Amino Acid Mimic, ili skraćeno Nano-pPAAM.

Nano-pPAAM pokreće prekomernu proizvodnju reaktivnih vrsta kiseonika (ROS), što uzrokuje kaskadni efekat unutar ćelija karcinoma, ubijajući ih, ostavljajući okolne, zdrave ćelije neozleđenim.

- Suprotno uobičajenoj praksi, naš pristup podrazumevao je upotrebu nanomaterijala kao leka umesto kao nosača leka - kaže naučnik za materijale Dalton Tai sa tehnološkog univerziteta Naniang u Singapuru.

https://twitter.com/i/status/1309024773528117248

Metoda ubija približno 80 posto ćelija karcinoma dojke, kože i želuca kod miševa, uporedo sa vodećim hemoterapijskim tretmanima, ali bez gadnih neželjenih efekata. Istraživanje nanočestica obično se fokusira na njihovo korišćenje kao mehanizam za isporuku lekova, a ne kao sam tretman.

Leukemija, rak krvi, bolest, žena
Foto: Shutterstock

Još uvek postoji duga serija regulatornih prepreka koje treba prevazići pre nego što će tretman biti dostupan za ljudske pacijente.

Ako prođe kroz klinička ispitivanja, takođe će pomoći u borbi protiv oblika lekova otpornih, ponavljajućih oblika raka, pružajući još jedan mogući svetionik nade; bez lekova protiv kojih rak neće imati čemu da se odupre.

Više vesti o sličnim temama saznajte OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi