Med, hrana
Shutterstock, ilustracija
Med, hrana

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Ako želite da skinete masne naslage, važno je da promenite loše stavri u načinu ishrane i posvetite se fizičkoj aktivnosti. Međutim, postoje određene namirnice koje su pravi pokretači metabolizma i koji ubrzavaju proces mršavljenja, a jedan od njih je i ovaj napitak.

PROČITAJTE JOŠ:

Nutricionisti preporučuju razne trikove kada je u pitanju gubljenje viška kilograma, a jedan napitak zauzima posebno mesto. Reč je o mešavini meda, cimeta i vode koja se pije pred spavanje kako bi se ubrzao metabolizam. Osim za mršavljenje, cimet i med sadrže bezbroj hranljivih sastojaka i jačaju imunitet, čuvaju zdravlje srca, uspešno se bore protiv infekcija i odlični su antioksidansi.

Napitak se priprema tako što u 250 ml proključale vode sipate kašiku cimeta i dve kašike meda. Polovinu napitka treba da popijete pola sata pre spavanja, a polovinu ujutru kad se probudite. Istraživanja su pokazala da kontinuirana upotreba cimeta pomaže da se smanje upale, reguliše stres, smanjuji nivo šećera u krvi i podstiče gubitak masnih naslaga. Ovaj napitak je zdrav i odličan pomagač u borbi protiv kilogrma, ali ne zaboravite da je redukovanje ishrane i vežbanje neophodno kako bi rezultati što pre bili vidljivi.