Godži bobice ili crveni dijamanti
Shutterstock
Godži bobice ili crveni dijamanti

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Godži bobice sadrže mnoštvo vitamina (A, B1, C i E), minerala (kalcijum, cink, bakar, selen, gvožđe), kao i aminokiseline, antioksidante, polifenole i flavonice. Zato i nečudi što se baš ova namirnica izdvaja na listi najzdravije hrane na svetu.

S obzirom na njen pozitivan učinak po zdravlje, na Himalajima godži bobice nazivaju i srećne bobice jer se veruju da donose osećaj blagostanja.

U kombinaciji sa medom, limunom i maslinovim uljem, od godži bobica možete napraviti moćan prirodni lek (napitak) za jačanje imuniteta i zaštitu tela od virusa, prehlada i gripa. Potrebno vam je samo 5 minuta za pripremu, a važno je da konzumirate lek pre doručka, na prazan stomak.

Sastojci:

1 kašika godži bobica
1 limun
1 kašičica meda
1 kašika maslinovog ulja
Umesto maslinovog ulja možete koristit ulje semena lana.

Priprema:

Šolju vode stavite na vatru da proključa, pa dodajte godži bobice. Ostavite da se kuva još par minuta, a zatim ostavite da se ohladi do sobne temperature. Iscedite limun pa dodajte u napitak. Dodajte kašičicu meda i maslinovo ulje, pa promešajte.

Popijte pre doručka.