Infarkt bolovi napad loše smrt srce nesvest
Shutterstock
Infarkt bolovi napad loše smrt srce nesvest

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Pet oraha dnevno je dovoljno da ojača vaše srce i spreči razvoj kardiovaskularnih oboljenja. Posle samo četiri sata vaše arterije će početi da se čiste od masnih naslaga čime se minimalizuje rizik od infarkta.

PROČITAJTE I:

Čuvarkuća, biljka

Shutterstock, ilustracija

 

Orasi se smatraju superhranom jer su bogati su zdravim hranljivim sastojcima, uključujući polinezasićene masti, fenole, vitamin E i tone antioksidanasa.

Imaju snažan efekat na ukupno zdravlje, pa ako u ishranu uključite samo pet oraha dnevno imaćete brojne zdravstvene benefite.

Evo nekih od zdravstvenih prednosti koje dobijate dodavanjem oraha u vašu dnevnu ishranu.

Orasi pružaju pomoć u smanjenju struka, snižavaju nivo holesterola, imaju pozitivan uticaj na zdravlje mozga, smanjuju rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti, smanjuju rizika od razvoja dijabetesa, povećavaju broj speratozoida kod muškaraca, imaju ulogu u prevenciji raka kože, daju jače i zdravije nokte i drugo.

Kao što se može videti, postoji mnogo razloga zbog kojih bi trebalo da uključite orahe u vašu svakodnevne obroke.

Orah, orasi

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Efekat oraha na telo je tako neverovatan da mnogi ljudi imaju zdravstvene benefite samo posle 4 sata od konzumiranja.

Orah isporučuje veliku količinu hranjivih materija i vitamina, koji su ključni za održavanje tela i zadovoljenje apetita do sledećeg obroka.

PREPORUČUJEMO:

 

Orasi sadrže antioksidanse koji jačaju srce i imunitet za borbu protiv srčanih bolesti. Naime, čiste se arterije i time se sprečava infarkt.

Još jedan koristan sastojak su omega-3 masne kiseline, koje smanjuju osećaj depresije i simptome poremećaja hiperaktivnosti.

Ljudsko telo će početi da funkcioniše efikasnije, zbog činjenice da orasi sprečavaju začepljene arterija i druge negativne zdravstvene efekte.

Trebalo bi da znate da ukoliko konzumirate orahe u umerenim količinama, oni ne uzrokuju povećanje telesne težine, već će vaš organizam biti zdraviji. Samo pet oraha dnevno će regulisati vašu kilažu i veličinu struka.

Dijeta, mršavljenje, kilogrami, ishrana

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija