Pušenje cigareta dim
Shutterstock
Pušenje

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Kada ostavite cigarete treba vremena da vam se organizam očisti od godina pušačkog života.

Brz i zdrav način da pušači očiste telo od nikotina jeste da jedu što više zdravih namirnica.

PROČITAJTE I:

 

Zeleni čaj

Pušenjem telo gubi potrebnu tečnost i organizam mnogo brže dolazi u stanje dehidracije. Ispijanje velike količine domaće vitaminske vode: dva litra vode sa kašičicom narendanog đumbira, jednim krastavcem, limunom i 12 listića nane, i zelenog čaja prepunog antioksidanata ispirate nikotin iz tela.

Čaj

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Šargarepa

Nikotin uništava kožu i čini je beživotnom i suvom. Ukoliko želite da se rešite ove ružne nuspojave pušenja, jedite što više šargarepe. Ona sadrži velike količine vitamina A, K, C i B, koji su glavni čistači tela. Šargarepu isciedite u sokovniku pomešanu s jabukom i limunom, ili je stavite u salatu.

Kupus

Shutterstock, ilustracija

 Foto: Shutterstock, ilustracija

Spanać

Folna kiselina vrlo je važna za normalan rad i razvoj tela, ali isto tako pomaže telu da se reši nikotina. Velike količine folne kiseline nalaze se u spanaću.

PREPORUČUJEMO:

 


Brokoli, prokelj i kupus

Osim što ovo povrće sadrži polifenole koji su se pokazali korisnima u smanjivanju raznih upala u sistemu za varenje, takođe sadrži i antioksidanse koji čiste telo od brojnih toksina. Kuvajte ih što kraće kako biste sačuvali sve njihove kvalitete.

Limunada, limun, sok,

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Kivi, limun i pomorandža

Osim vode, nikotin iz tela izbacuje i vitamine A,C i E, koji jačaju imunitet i pomažu organizmu da se bori protiv raznih infekcija i bakterija, piše "Stvar ukusa". Kako biste nadoknadili izgubljene vitamine posegnite za kivijem ili pak popijte čašu limunade. Sok od pomorandže hidrira telo, obezbjeđuje mu potrebne vitamine, ali i čisti organizam od nikotina. Iscedite dve pomorandže, dodajte malo vode i popijte između obroka.

Rešite se psorijaze prirodnim putem, svi koji su probali kunu se da deluje!

AUTOR: Novi.ba/M.M. DATUM I VREME: 12.09.2019. 10:20 Pogledajte recept koji su probali mnogi Foto: Shutterstock, ilustracija Psorijaza (u narodu poznata još i kao ljuskavica) je učestala, hronična nezarazna kožna bolest za koju nije poznat tačan uzrok. Danas se psorijaza smatra bolešću koja obuhvaća promene na koži, moguću zahvaćenost zglobova te karakteristične pridružene bolesti.

 

BONUS VIDEO:

Modni saveti Suzane Perić