Ren leči  upalu sinusa
Аlo!
Ren

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Svi ljubitelji mesa znaju koliko sos od rena, može da obogati ukus mesa i učini ga mnogo boljim. Ipak, to nije sve, a ren može mnogo više od toga, budući da je veoma zdrav i efikasan borac protiv raka.

PROČITAJTE JOŠ:

Napravite kiselo mleko i jogurt

Shutterstock

Foto: Shutterstock

POTREBNO JE DA ISPOŠTUJETE SAMO JEDNO PRAVILO! Mala jogurt dijeta će vas PREPOLOVITI za samo 3 DANA! Glad nećete ni osetiti!

 

Ren

Sprečava rak

Manje je poznato da ren u sebi sadrži specifično organsko jedinjenje sinigrin koje pomaže u smanjenju kancerogenog rasta. Zahvaljujući sinigrinu, ren pospešuje imunitet, koji se svojom jačinom efektnije bori protiv maligniteta i stanja koja dovode do karcinoma.

Rak Kancer Pregled dojke

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Podstiče imunitet

Smanjuje krvni pritisak

Ren je fantastičan u snižavanju krvnog pritiska, ne samo konzumiranjem, već i udisanjem ovog korena. Oštar miris ove biljke može smanjiti nivo krvnog pritiska tako što ren proizvodi azot-monoksid, koji pomaže našim krvnim sudovima da se opuste što je više moguće.

Zdravlje Krvni pritisak Aparat za merenje pritiska

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Predupređuje artritis i osteoporozu

Kalcijum i magnezijum su esencijalni minerali zaduženi za izgradnju kostiju koji nas drže podalje od nastanka artritisa i osteoporoze. Ren je veoma bogat ovim mineralima, pa se zbog toga preporučuje u ishrani svima koji imaju genetsku predispoziciju ka razvijanju ovih koštanih oboljenja.

Ren

Profimedia

Foto: Profimedia

Poboljšava varenje i disanje

Oštar miris nekih biljaka poput ruzmarina, žalfije ili nane pospešuje pravilno disanje, umiruje napetost i poboljšava koncentraciju. Ren je ljut toliko da tera i suze na oči, a potpomaže našem respiratornom sistemu da radi "kao sat".