BRITANSKI LEKARI OBJAVILI NAJNOVIJU STUDIJU: Ove promene na koži su jasan signal da imate dijabetes!

Ne zanemarujte naizgled bezazlene pojave crvenila na vratu, između prstiju...

lekar, dijabetes
Foto: Shutterstock, ilustracija

Kad telo ne proizvodi dovoljno hormona insulina razvija se dijabetes tipa 2. Simptomi koji ukazuju na ovo stanje su, između ostalog, osećaj velikog umora, problemi sa bešikom i čest odlazak u toalet i rane koje sporo zarastaju.

DA LI STE SKORO PROVERAVALI INSULINSKU REZISTENCIJU?

Ukupan broj glasova: 0

  • Nisam, nema potrebe!: 0% (0)
  • Glukoza mi je ok, ne osećam se ugroženim!: 0% (0)
  • Pratim redovno jer imam genetske predispozicije!: 0% (0)

Najvažnije je ovu bolest primetiti na vreme kako bi se kontolisala na pravi način i sprečile ozbiljne posledice. Prvi simptom koji signalizira da telu preti razvoj dijabetesa tipa 2 javlja se na koži, zaključili su lekari. Ovaj znak mnogi ignorišu, a upravo on može znatno da pomogne u kontrolisanu ovog stanja.

Ukoliko na telu počnu da se razvijaju tamni pečati, bilo bi dobro posetiti lekara. Kod 90 posto pacijenata koji boluju od dijabetesa zabeležene su promene na koži u pogledu tamnijih, crvenih do bordo, pečata koji svrbe i iritiraju. Ova promena na koži se najčešće javlja na prevojima tela ili vratu.

DIJABETES
Foto: shutterstock.com

"Ovo je u velikom broju slučajeva prvi simptom dijabetesa. Obično se pojavljuje na delovima tela kao što je pazuh, prepone, između prstiju na rukama ili nogama, ali se može javiti i na vratu. Ukolik primetie ovakvu promenu na koži koja traje danima bilo bi dobro proveriti zdravstveno stanje.", kaže doktor Majk za portal Diabetes.co.uk.

Više vesti o sličnim temama pronađite OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi