Doručak, hrana, obroko, jelo
Shutterstock, ilustracija
ovas, ovsena kaša, pahuljice, doručak, zob

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Ova domaća mešavina namirnica sadrži vlakna, ali je i odličan izvor vitamina E, selena, cinka, magnezijuma i grožđa, piše Stvar ukusa.

PROČITAJTE I:

 

Sastojci:

170 g ovsenih pahuljica

100 g ječmenih pahuljica

100 g lešnika (iseckanih)

100 g badema (iseckanih)

50 g nepečenih semenki bundeve

40 g semenki susama

4 kašike meda

4 kašike otopljenog kokosovog ulja

suvo voće (dodaje se nakon pečenja)

100 g urmi

100 g suvih kajsija

ovas, ovsena kaša, pahuljice, doručak, zob

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Priprema:

Rernu uključite na 175 stepeni. Sve sastojke promešajte (sem suvog voća) i stavite u pleh na koji ste stavili papir za pečenje. Pecite 20 minuta, poveremeno mešajući. Kada se pečene namirnice ohlade, dodajte im suvo voće i stavite u teglu. Ovu mešavinu iskoristite u roku od mesec dana.

Ovu zdravu mešavinu doručkujte s jogurtom ili kiselim mlekom.

Doručak, hrana, obroko, jelo

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Poznati poslastičar otkriva tajnu recepta za najbolju krempitu!