ČVRSTI ILI TEČNI? Ovaj SAPUN je izvor zaraze i klica, a svi ga koristimo na POGREŠAN NAČIN!

Koji sapun je bolji za održavanje higijene?

Sapun Higijena
Foto: Shutterstock

Koji sapun bolje dezinfikuje ruke, tečni ili čvrsti? Ovo pitanje ste sigurno barem jednom postavili, razmišljajući o održavanju lične higijene i očuvanju zdravlja.

 

Čvrsti sapun pored lavaboa često prolazi kroz mnogu ruku, većinom onih neopranih. Ipak, panici nema mesta jer se uprkos tome bakterije ne šire dalje, tvrdi direktor nemačkog Savetodavnog centra za higijenu dr Ernest Tabori u časopisu "Good Health", a prenosi Berlin.de.

SIMPTOMI, LEČENJE I POSLEDICE Ukoliko imate POLICISTIČNE JAJNIKE, a želite da ostanete u drugom stanju, morate da obratite pažnju na OVO!

 

U teoriji, svako ko koristi sapun ostavlja svoje bakterije na njemu, ali on nije plodno tlo za njihovo razmnožavanje. Iako neko vreme ostanu na sapunu, bakterije ne požive dugo. Čvrsti sapun stoga nije nehigijenski kao što se smatralo, istaknuo je ovaj nemački lekar.

ČUVENI KINESKI LEKAR OTKRIVA TAJNU DUGOVEČNOSTI Ako se pridržavate OVIH NAVIKA, živećete 100 godina!

SAPUN, TEČNI SAPUN, KUPATILO
Foto: Shutterstock, ilustracija

Što se tiče tečnog sapuna, klice se ne skupljaju u samom sapunu, već na njegovoj pumpici. Nečistoće na tvrdom i tečnom sapunu su zanemarive ako temeljno operete ruke odmah nakon dodira sa sapunom.

NOVI BIZARNI TREND Sve više mama JEDU svoju posteljicu nakon porođaja! Ove poznate dame su uradile to, razlog je BIZARAN!

Dakle i ćvrsti sapuni i tečni mogu da se koristiti bez ikakvog straha, bitno je samo da se koristi ili jedna ili druga vrsta sapuna.

Kupatilo
Foto: Shutterstock

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Poznati poslastičar otkriva tajnu recepta za najbolju krempitu!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi