Dijeta, mršavljenje, kilogrami, ishrana
Shutterstock, ilustracija
Dijeta, mršavljenje, kilogrami, ishrana

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Konzumiranjem đumbira ubrzaćete metabolizam, a samim tim i izgubiti višak kilograma. Sličan učinak ima i obloga ​​za telo od đumbira. Saznajte kako da je napravite i na koji način možete da je koristite.

Šta je potrebno?

Kašika đumbira u prahu (ili sveže narendanog), par kašika losiona za telo, plastična folija, peškir, elastični zavoj.

Primena:

Peškir umočite u što topliju vodu i umotajte deo tela na koji želite da stavite oblogu od đumbira. Ostavite par minuta kako bi se pore na telu raširile. Po potrebi ponovite ovaj korak još jednom.

Izmešajte đumbir i losion za telo te na željeno mesto namažite deblji sloj ove mešavine. Zatim ga obmotajte nekoliko puta prozirnom folijom. Preko folije stavite elastični (ili obični) zavoj.

Nemojte previše stezati. Poenta je da se osećate udobno.

Ostavite da deluje bar četiri sata, a ako vam ne predstavlja problem i celu noć. U početku možete osetiti peckanje. Ne brinite se, jer je to znak da obloga ​​deluje.

đumbir

shutterstock.com

Foto: shutterstock.com

Ova obloga ​​je dobra, jer đumbir smanjuje nagomilanu masnoću u telu.

Napominjemo da su rezultati još bolji ako ste uporni, pravilno se hranite i redovno vežbate. Takođe, dodavanjem đumbira u svakodnevnu ishranu, pojačaćete delovanje ove obloge i izgubiti još više centimetara u struku.

Napomena: Imajte na umu da će rezultati varirati od osobe do osobe. Centimetri koje izgubite zavisiće od vašeg metabolizma, stepena aktivnosti i ishrane.