Voda Flaša vode Devojka pije vodu Vrućina
Shutterstock
Voda Vrućina Osveženje Leto

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Nikako ne ostavljajte vodu i druga pića u plastičnim flašama u automobilu koji je parkiran na suncu, jer toplina menja sastav napitaka u njima.

Automobil koji je parkiran na suncu tokom toplijih dana može biti izvor neočekivane opasnosti.

PROČITAJTE I:

 

Naime, ako je temperatura napolju 30 stepeni, u automobilu će ona dostići čak 45, nakon samo pola sata mirovanja.

Ne kačite dečije slike na društvene mreže! Vreba strašna opasnost! Evo šta stručnjaci kažu, a šta građani Srbije misle

AUTOR: M. Maksimović DATUM I VREME: 12.08.2019. 14:39 - 12.08.2019. 20:50 Kakvo je vaše mišljenje? Foto: Alo/M.Jošida Postavljanje dečijih fotografija izaziva lavinu komentara kako među starijom populacijom tako i među mlađom. Javnost je uzburkana pojavom ove teme u etru jer se većina ljudi ne slaže sa postavljanjem dečijih fotografija na društvene mreže dok drugi misle da nema ničega lošeg u tome.

 

Tokom takvih ekstremnih temperatura nije prijatno ni sesti u automobil, a još manje konzumirati piće iz plastične flaše koja je bila u njemu.

Plaža More Sunce Leto

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Bisfenol A i antimon

Studije su pokazale da plastična ambalaža pri zagrevanju ispuštaju štetna jedinjenja koje se koriste pri proizvodnji plastike, poznatija pod imenom, bisfenol A, koja u telu oponaša estrogen, uzrokuje hormonalnu neravnotežu, a povezuje se i sa mnogim drugim bolestima, poput dijabetesa.

PREPORUČUJEMO:

 

Na visokim temperaturama plastična ambalaža uzrokuje i ispuštanje metala antimona, koji takođe može da bude štetan za ljudski organizam.

Plasične ambalaže uvek čuvajte na hladnim i suvim mestima kako biste sprečili neočekivane neugodnosti i probleme za vaš organizam.

voda, piće, osveženje

shutterstock

Foto: shutterstock

 

BONUS VIDEO:

Postavljanje dečijih fotografija na društvene mreže: Da li smo upoznati sa rizicima takvog čina?