Vagina, međunožje, bešika, jajnici
Shutterstock
Vagina, donji veš, pregled, telo, žena

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Slučaj jedne 36-godišnjakinje ostavio je mnoge u šoku! Naime, ona je  nakon povratka s medenog meseca u Belizeu u Južnoj Americi primetila malu ranu na preponi, navodi se u izveštaju objavljenom u Journal of Investigative Medicine High Impact Case Reports.

PROČITAJTE I:

 

Dva meseca kasnije otišla je lekaru i rekla da ju je možda ugrizao insekt, ali nije bila sigurna.

- Dok je bila u Belizeu, jahala je na konju nakon čega je pronašla krpelja na leđima - piše u izveštaju, dodajući:

- Odmah je uklonila krpelja i izjavila da je na njoj bio manje od sat vremena.

Doktor, bolnica, pregled, pacijent, rak, kancer, lekar

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Lekar joj je propisao antibiotike, ali rana nije potpuno zacelila. Žena je potom otišla posetiti specijaliste u Opštoj bolnici Tampa, gde je rekla lekarima da je prilikom istiskivanja rane na preponi procurila bistra tečnost. Rekla je da je pokušala ukloniti ono što je smatrala da je urasla dlaka, ali nije mogla. Lekari su je zatim uputili dermatologu, ali ona nije bila zadovoljna. Stoga je otišla u Memorijalnu bolnicu Tampa po drugo mišljenje, a tek tada su lekari pronašli "malu, tvrdu masu" ispod kože i obavili operaciju kako bi je uklonili.

- Strano telo je nakon toga poslano patologu na identifikaciju i analizu - navodi se u izveštaju, dodajući:

- Patolog je objekt identifikovao kao larvu crva. Nakon uklanjanja crva, lezija je u potpunosti nestala nakon što je pacijentkinja njegovala ranu sedam dana.

Crv je je podreklom iz tropskih područja Amerike, a te larve lako dospevaju ispod kože. Meštani su je čak naučili izvući na razne način.

- Lokalni stanovnici Belizea guše larve primenjujući tvari koje će zatvoriti ranu, stavljanjem vazelina, traka slanine, laka za nokte ili biljnih ekstrakata iznad središnjeg punkta. Nekoliko sati nakon zatvaranja rane larve će izbaciti glavu tražeći vazduh. Tada se pincetama može fizički izdvojiti ili izvršiti pritisak oko šupljine koja pomaže u izbacivanju larve - stoji u izveštaju.

Meštani lako prepoznaju rane nastale zbog crva, ali ponekad mogu biti zbunjujuće za lekare koji nisu upoznati s njihovim izgledom.

Vagina, međunožje, bešika, jajnici

Shutterstock

Foto: Shutterstock

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Alo analiza otkriva koliko dece ćete imati