piletina, žena, hrana
Shutterstock
piletina, žena, hrana

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Ovu priču je poslao jedan od čitalaca, a mi vam prenosimo njegovu priču sa više informacija o ovom upozorenju… "Moja prijateljica je nedavno imala izraslinu u svom stomaku i tokom operacije uklonjena joj je velika cista.

PROČITAJTE JOŠ:

Banana, banane

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Cista koja je uklonjena bila je ispunjena s tamno obojenom krvlju. Mislila je da će se oporaviti nakon operacije, ali je u jako lošem stanju. Povraćala je nekoliko meseci nakon operacije. Otišla je svom ginekologu zbog konsultacija, a on joj je postavio pitanje koje je bilo zbunjujuće.

Pitao je da li često konzumira pileća krilca, a ona je odgovorila sa da, pitajući se kako on može znati za njene prehrambene navike.

"Poznato je da se u mnoge piliće ubrizgavaju steroidi kako bi se ubrzao njihov rast, kako bi potrebe ovog društva mogle biti ispunjene, a ta potreba je ništa drugo nego potreba za hranom."

Prema istraživanjima, pilićima se ubrizgava steroid u vrat ili krila. Zato u tim delovima pilića postoji najveća koncentracija steroida.

Ručak

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Takođe, trebali biste znati da ti steroidi imaju strašne posledice na organizam jer ubrzavaju rast. Imaju još opasniji učinak na žene, jer uzrokuju promene u njihovim hormonima, a to dovodi do toga da su žene sklonije rastu ciste na matenici i grudima.

Podelite ovo upozorenje sa osobama za koje znate da vole u većim količinama jesti pileća krilca, a naravno gledajte da kupujete piletinu od proverenih, domaćih proizvođača.