SLADOLED, POSLASTICA, DOMAĆI SLADOLED
Shutterstock, ilustracija
SLADOLED, POSLASTICA, DOMAĆI SLADOLED

Shutterstock, ilustracija

 Foto: Shutterstock, ilustracija

Velika plastična kutija koja nam ostane nakon pojedenog sladoleda izgleda baš praktično? Pa još ima i poklopac koji baš fino dihtuje i zato je operete misleći: Šteta da je bacim, sigurno će mi dobro doći da u nju stavim nešto. 

PROČITAJTE I:

Recimo, ostane vam nešto jela od nekog ukusnog ručka i, pošto se danas ništa ne baca, kutija od sladoleda je idealna da u nju stavite hranu koju ćete ostaviti u frižider. A da ne pričamo da su pored toga zgodne i za zamrzavanje hrane poput punjenih paprika, pasulja, raznih supa, svega onog što vam dobro dođe da odmrznete u danima kada kad ne stignete da skuvate ručak... Ne, ne i ne! 

Ovo je omiljeni doručak Jelene Đoković i malog Stefana!

AUTOR: Stvarukusa/M.M. DATUM I VREME: 16.08.2019. 10:23 Jelena je sa fanovima podelila recept za doručak koji ona i Stefan jedu svako jutro. Foto: EPA/SEBASTIEN NOGIER Jelena i mali Stefan doručkuju zajedno, i uvek je reč o istom "specijalitetu" - mešavini semenki sa kokosovim mlekom. AUTOR: Zadovoljna/M.M. DATUM I VREME: 11.08.2019.

Plastično pakovanje od sladoleda odmah nakon što pojedete ovu ukusnu hladnu poslasticu odmah bacite ili stavite u reciklažu jer njeno ponovo korišćenje može postati jako opasno!

Stvar je u plastici

Prazne kutije od sladoleda mogu preneti hemikalije na ono što u njih stavljamo. U to se ubrajaju one poput UV stabilizatora, omekšivača ili nekih drugih supstanci koje se nalaze u plastici, pa se mogu preneti iz plastike na jelo, objašnjavaju stručnjaci. Naročito kad kutije perete vrućom vodom, nakon toga u njih stavljate hranu koja je drugačijeg sastava od sladoleda i koja može da „nagrize“ plastiku.

PREPORUČUJEMO:

 

Sladoled u kutiji je bezbedan, hrana ne

Proizvođači garantuju bezbrižnu konzumaciju sladoleda koji je u kutiji - međutim, kad se isprazni, ovo dobro zapamtite, kutija se mora baciti. Bolje je da nabavite posebne plastične posude ciljano napravljene od plastike koja je bezbedna za čuvanje hrane i koju možete koristiti više puta.

Sladoled

Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

BONUS VIDEO:

Kako napraviti unikatnu masku za telefon

 

Komentari (1)

Alempije

19.08.2019 14:47

Ako je unutra bio sladoled može da se ostavi samo sladoled. Ali ista vrsta, jer ako se pomeša čokolada sa jagodom ili vanilom od ranije može doći do hemijske reakcije između vanile i jagode, a to je štetno i mogu se izlučiti neke izlučevine jer nije ekološki. Zna i sladoled šta je ekološki dobro.