Stomačni boloci Bolovi u stomaku nadutost Gasovi
Shutterstock
Stomačni boloci Bolovi u stomaku nadutost Gasovi

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Neke namirnice, i pored toga što su zdrave, mogu izazvati nadimanja. Pogledajte koja hrana može da izazove nadutost stomaka i stvori vam neprijatnost ukoliko želite da izgledate besprekorno u određenoj prilici.

Gazirana pića. Iako ste verovatno svesni da ovi napici nisu dobri za vašu liniju, probleme mogu da napravi i gazirana voda. Izbegnite nadutost i pojavu gasova i odustanite od gazirane vode neposredno pre odlaska na plažu.

So. Veoma slana jela ne izazivaju uvek nadutost, ali so ima osobenost da zadržava vodu u organizmu.

Kupusasto povrće. Ove namirnice su generalno odlične za mršavljenje, ali ih izbegavajte neposredno pre odlaska na plažu ili neku posebnu priliku jer mogu da izazovu nadimanje.: Profimedia

Žvaka Žvakaća guma

Profimedia

Žvakaća guma. Izbegavajte žvakaće gume kad god želite da izgledate besprekorno jer mogu da izazovu nadimanje stomaka.

Slatki kokteli. Na plaži je ponekad teško odoleti pinja koladi ili koktelima sa rumom, ali šećer koji se nalazi u tim napicima veliki je neprijatelj ravnog stomaka.

Mlečni proizvodi. Ako ste netolerantni na laktozu ili vam mlečni proizvodi ne prijaju na neki drugi način, nemojte ih uzimati neposredno pre odlaska na plažu ili u posebnim prilikama. Možete osetiti nadutost, gasove ili bol u stomaku.

PROČITAJTE JOŠ: