Nikolina Pišek
instagramprintscreen
Nikolina Pišek

instagramprintscreen

Foto: instagramprintscreen

Nikolina Pišek Ristović je na Instagramu objavila fotografiju iz bolnice i poslala poruku svojim pratiocima.

"Budite zdravi. Redovno idite na lekarske preglede. Ne budite poput Nikoline", napisala je.

Nikolina i njena ćerka Una završile su u bolnici u ranim jutarnjim satima u nedelju sa teškim trovanjem gasovima.

Spasila ih je reakcija njenog supruga Vidoja Ristovića koji je, nakon što mu je Nikolina prethodno rekla da se ona i Una ne osećaju dobro, insistirao da odmah odu kod lekara, a kada se njegova supruga kasnije nije javila na telefon, on je počeli da zovu svoje prijatelje. Uspeo je da je nabavi i odmah je pozvao policiju i Hitnu pomoć, koji su pomogli da se razvale vrata i prevezli ih u bolnicu.

nikolina pišek

printscreen/instagram

Foto: printscreen/instagram

Vatrogasci su u stanu izmerili sedam puta veći nivo benzina od dozvoljenog.

"Imali smo ludu sreću"
Nikolina je potom objavila fotografije iz bolnice i poslala važnu poruku.

"Una je bila otrovana lakše od mene zbog razlike u visini, iz istog razloga zbog kojih su moji psi živi jer žive i dišu na oko 30 centimetara visine. A CO je lakši od vazduha. I ispunit će gornje dijelove prvo u svoje stanove. U zavisnosti od kubičnog prostora, prostora i brzine propuštanja i visine vaših svodova - tom brzinom ćete vas ubiti. Tiho. Bez alarmantnih znakova da vam vitalna tkiva upravo u tom trenutku umiru. ovaj proces - onog trenutka kad tihi ubica počne da ulazi u vaša pluća, veže se u krvi za hemoglobin i distribuira vitalnim organima - on tek počinje da se dešava. Smrt ćelija. Jedna po jedna ćelije vašeg moždanog tkiva, srca koje je tiho preti srčani udar, jetra i bubrezi umiru “, napisala je.

"I u tom trenutku ćete osetiti glavobolju, vrtoglavicu, zakucaće vam srce, imaćete osećaj mučnine. Neće biti iritacije sluzokože, neće biti kijanja, kašlja, gušenja, osipa ... Ništa što bi moglo ukazivati na to da ste na putu ka večnom miru. Nećete biti ni bledi ni ne. Ni plavkasti ni ljubičasti. Ništa od toga. Psovat ćete stres na poslu, ručak koji ste jeli, jug koji, kao proglašeni meteorolog, ne dozvoljava vam da ponovo živite. Možda ćete i vi poput mene popiti sredstvo za smirenje jer će vaša glavobolja i lupanje srca nestati nakon što zaspite. I lećićete. Poslednji put u životu, osim ako niste luda sreća koju smo imali. Da zaspimo i ne budemo svesni šta dolazi. Sijalice za nuždu, policija, gradske jedinice za intervencije na gasu, vatrogasci, plač i očaj vaših najmilijih, sirene, žuti i plavi odsjaji žmigavaca na fasadi kao svedok tragedije. Tebe više nema. Kraj. Molim te, zanemari moje neznanje i ne briga i sve što mi možeš pripisati. Kao i ja mnogima od vas, jer ZNAM da nemate sve detektore CO u stanu. Kupi Sada! I apelujem na zakonodavstvo da, pored svih besmislenih propisa, uvede jednu uštedu - obavezni detektor CO. Budite sigurni ”, zaključila je.