Trudnoća Test za trudnoću
Shutterstock
Trudnoća Test za trudnoću

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Ukoliko želite da se ostvarite u ulozi roditelja, nabolje vreme za seksualni odnos su dani pre, tokom i nakon ovulacije jer je tada plodnost kod žena na svom vrhuncu. Menstrualni ciklus, u proseku, traje oko 28 dana, ali je normalno da traje od 24 do 35 dana. Kod žena čiji ciklus traje 28 dana do ovulacije dolazi 14 dana pre prvog dana sledećeg menstrualnog krvarenja.

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon što utvrde koji su im dani plodni, mnoge žene pitaju se šta dalje, tj. koliko često bi trebalo da stupaju u seksualne odnose kako bi povećale šanse za začeće.

"Najjednostavniji odgovor je – što više, to bolje. Česta je predrasuda da ne treba imati svakodnevne odnose da bi se ’seme oporavilo’. Ukoliko je nalaz spermograma uredan, nema potrebe za pauzom", objašnjava lekar Erden Radončić, specijalista ginekologije i akušerstva.

Trudnica Trudnoća

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Broj spermatozoida je ujutro veći nego u kasnijem toku dana, a nakon buđenja je na vrhuncu i nivo muških hormona. To, naravno, ne znači da je nemoguće zatrudneti ukoliko do seksualnog odnosa dođe predveče.

Brojna naučna istraživanja pokazala su da kod parova koji ljubav vode bez ikakvog pritiska za začeće do trudnoće dolazi u roku od šest meseci do godinu dana, ali i ranije.

NAJČITANIJE VESTI:

Opustite se, savetuju stručnjaci, i prepustite prirodi da radi za vas.

trudnica, trudnoća, par, muž i žena, porodica

Shutterstock

Foto: Shutterstock

BONUS VIDEO

Iscrtajte pravilno obrve i usne

 

Razvodite se?! Sledite ove korake i nastavite život bez posledica!

AUTOR: Stil/A.B. DATUM I VREME: 24.11.2019. 09:45 - 24.11.2019. 09:53 Traumatično iskustvo... Foto: Shutterstock Razvod nakon dugogodišnjeg braka ili veze je uvek težak i važan korak u životu. Lep i korektan razvod je preduslov za zdrav ulazak u nove veze i normalan nastavak života, a ako sledite ove korake, preživeće ga bez posledica.