Losos u paradajz sosu
promo
Losos u paradajz sosu

promo

Foto: promo

Losos. Riba bogata omega-3 masnim kiselinama očito pomaže pri gubitku suvišnih kilograma. Njegova je uloga ubrzati vaš metabolizam - na taj način izgara masti umesto da ih pohranjuje. Istraživanja su pokazala da žene koje konzumiraju losos dva do četiri puta dnevno imaju manji indeks masti i izgledaju zdravije i mršavije.

PROČITAJTE JOŠ:

Jaja. Zašto se jaja jedu za doručak? Mislite da takav doručak deblja? Nikako! Upravo je doručak sa jajima jedan od zdravijih, no morate pripaziti da jaja nisu pečena na ulju i da ne konzumirate beli hleb (upravo to deblja). Jaja sadrže sastojak koji blokira apsorpciju masnoća.

Jabuka

Ova voćka sadrži 4 do 5 grama vlakna. Ne samo da imate osećaj sitosti, nego pomaže pri izvlačenju masnoće i kalorija koje ste uneli kroz neku drugu hranu. Poslednje istraživanje provedeno na sveučilištu Penn State dokazalo je da ako pojedete jabuku 15 minuta nakon testenine sa sirom, kalorijski unos će se smanjiti za čak 187 kalorija.

Jabuka Jabuke

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Jogurt

Malomasni i nemasni jogurti imaju čak 20 posto više kalcijuma koji je potreban organizmu. Minerali iz grčkog jogurta usporavaju proizvodnju kortizola, hormona koji ubrzava proizvodnju šlaufića! Zato da biste izbegli skrivanje na plaži i da biste se lakše ohrabrili za skidanje u badić, ubacite jogurt na svoj meni.

Kvinoja

Kvinoja je bogata proteinom te sadrži esencijalne aminokiseline koje pomažu mišićima. Uz svakodnevnu ili čestu konzumaciju može znatno pomoći pri gubitku masnoće i kilograma.