šejk, šargarepa, zdravlje,
Shutterstock, ilustracija
šejk, šargarepa, zdravlje,

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Uzmite pola kilograma sveže šargarepe i isto toliko sirove cvekle.

Povrće sitno iseckajte i stavite u neoštećenu emajliranu šerpu. Prelijte ključalom vodom tako da voda bude dva prsta iznad povrća.

CVEKLA, POVRĆE, VITAMINI, ŠEJK

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Zatim dodajte po jednu šaku seckanih suvih kajsija i suvog grožđa. Stavite šerpu na vruću ringlu, da voda proključa. Odmah zatim skinite šerpu sa vatre.

Dodajte u tečnost jednu kašiku meda i ostavite da odstoji poklopljeno 12 sati na hladnom mestu. Nakon toga tečnost procedite i pijte po pola čaše tri puta dvnevno. Čišćenje creva pomoću ovog recepta traje mesec dana.

saće

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Preostalu tečnost čuvajte u frižideru.