Šejk, napitak, krastavac
Profimedia
Šejk, napitak, krastavac

Profimedia

Foto: Profimedia

Sa ovim jednostavnim sastojcima koje možete kupiti u bilo kojoj prodavnici, možete spremiti ovaj jednostavan napitak, koji je pritom i veoma ukusan, i izgubiti višak masnoće i kolograma.

PROČITAJTE JOŠ:

Sastojci:

1 limun
1 krastavac
1 kašika rendanog đumbira
1 kašika soka od aloe vera
1 veza korijandera ili peršuna
½ čaša vode

Priprema:

Jednostavno sve sastojke umutite u blenderu i popijte čašu soka pre spavanja.

Limun

Profimedia.rs

Foto: Profimedia.rs

Kako deluje:

Ukoliko budete pili samo jednu čašu ovog soka pre spavanja, vi ćete u velikoj meri smanjiti nivo masti - posebno masti na stomaku. A ukoliko ovaj sok pijete i uveče i nakon buđenja, a pritom radite neke kardio vežbe oko 30 minuta dnevno primetićete rezultate za samo nekoliko dana.

Znamo da nije neuobičajeno da se masti razgrađuju dok spavamo. Zašto? Jer kad odemo na spavanje, metabolizam znatno usporava. Sastojci u ovom piću će našem metabolizmu dati odskočnu dasku, tako da će nastaviti sagorevanje masti dok spavamo.

Kako je to moguće? Zato što svi sastojci u piću dokazano ubrzaju metabolizam, pa kad ih konzumirate pre nego što odete u krevet, vaš metabolizam stalno radi na visokom nivou.

Krastavci su veoma moćni u borbi protiv masti. Oni su ključni element u bilo kom programu mršavljenja. Jedan krastavac sadrži samo 45 kalorija i oni sadrže dosta vlakana i vode, dve stvari koje su ključne za gubitak masti, plus, oni su veoma osvežavajući i daju ovom piću divan ukus.

Krastavac

shutterstock

Foto: shutterstock

Peršun i korijander sadrže vrlo malo kalorija, a oba su prepuna antioksidantima, kao i vitaminima i mineralima koji su izuzetno moćni za ublažavanje zadržavanja vode, dakle, oni pomažu da se smanji nadutosz stomaka.

Đumbir ubrzava metabolizam i sprečava zatvor, dve stvari koje su veoma moćne u borbi protiv neželjene masnoće na stomaku. Ovaj sastojak će pomoći da se rešite masti sa tog tvrdoglavog stomaka dok spavate.

Sok od limuna je vrlo efikasan za izbacivanje toksina koji se akumuliraju u telu. Kao takav, kada pijete sok od limuna, moći ćete da se rešite masti na stomaku. Takođe ćete se osećati mnogo bolje jer će nečistoće koje su ugrađene u vašem sistemu biti očišćene.

Aloe vera je izuzetno moćna za mršavljenje. Puna je antioksidanata i pomaže da se odloži razvoj slobodnih radikala u organizmu koji uzrokuju upalu i nadimanje. Ovaj sok takođe pomaže da se stimuliše vaš metabolizam, što može da pomogne da se u velikoj meri smanji indeks telesne mase.

Popijte ovaj zdrav napitak pred spavanje i probudićete se sa mnogo više energije i osećaja lakoće.