Bakterije
Shutterstock
Bakterije

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Limun je još jedna od biljaka koju su Egipćani koristili u medicini. Dve najpoznatije zdravstvene koristi limuna su jako antibakterijsko i antivirusno delovanje. Kada se udruže limun i peršun, pa se tome dodaju još med i maslinovo ulje dobijemo fantastičan lek protiv svih bakterija, naročito protiv Ešerihije koli.

DA LI VIŠE KORISTITE ZVANIČNU ILI ALTERNATIVNU MEDICINU?

 

Sastojci
-250 g limuna s korom

- 250g meda

-250 g korena peršuna–

-2 dcl maslinovog ulja

Priprema

Med treba da bude prirodan i najbolje ga je nabaviti od pčelara. Limun treba dobro oprati, izvaditi iz vode i osušiti, a potom preseći na pola. Odstranite koštice.

Koren peršuna je potrebno dobro oprati. Zatim u blender zajedno stavite limun, peršun, med, maslinovo ulje i dobro izmiksajte. Ako nemate blender, limun možete da isitnite i u mašini za mlevenje mesa.

Dobićete kašastu masu, koja može da stane u staklenu teglu. Čuvati u frižideru. Uzimati po jednu kašiku pre doručka i večere, a primetni rezultati javljaju se već nakon nedelju dana.

PROČITAJTE JOŠ: