Med
Shutterstock
Med

Profimedia.rs

 Foto: Profimedia.rs

Evo nekih od brojnih zdravstvenih pogodnosti koje ova kombinacija pruža:

Protiv prehlade

Cimet i med imaju jaka antioksidativna, antimikrobna i antibakterijska svojstva, koja pomažu u lečenju prehlade i gripa.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Med smiruje kašalj, leči grip i jača imuni sistem

Da biste ublažili simptome prehlade, pripremite čaj sa medom i cimetom i pijte ga tokom dana. Oba sprečavaju i leče dijabetes, a umerena konzumacija meda ne dovodi do dramatičnog naglog povećanja nivoa šećera u krvi.

Da biste na najbolji način iskoristili ove pogodnosti, uzmite svakoga dana šoljicu tople vode sa kašičicom meda i cimeta.

Pomaže kod artritisa

Pacijenti sa artritisom mogu imati koristi ako uzmu jednu šolju tople vode sa dve kašike meda i jednu malu kašičicu cimetovog praha. Kada se uzima na dnevnom nivou, čak i hronični artritis može biti izlečen.

Cimet i med

shutterstock

  Foto: shutterstock

Smiruju simptome alergija

Potvrđeno je da je ulje cimeta dva i po puta efikasnije u uništavanju grinja od benzil benzoata. U bocu sa sprejnim mehanizmom dodajte ulje lista cimeta ili ulje kore u destilovanu vodu i prskajte na zavese, dušeke i posteljinu da biste ubili grinje.

Problemi sa digestivnim traktom

Med i cimet pomažu kod problema sa probavom, kao što su čirevi, konstipacija i mučnina, i bore se protiv ešerihije koli i pilori bakterija.

Prirodni lek za akne

Cimet i med se već vekovima koriste za lečenje akni i sličnih stanja kože već vekovima, jer imaju jaka antibakterijska i antimikrobna svojstva.

PROČITAJTE JOŠ:

Utvrđeno je da cimet uništava staphilococcus epidermidis, vrste bakterija koje su često odgovorne za akne, a med se od davnina koristi kao kozmetički proizvod. Takođe ublažava opekotine i rane, perut i psorijazu, sprečava nastanak bora i poboljšava zdravlje kože.

Da biste se uspešno izborili sa aknama, pomešajte 1 kašičicu sirovog organskog meda sa kašičicom cimeta i nanesite smesu na zahvaćeno područje. Ostavite da deluje 20 minuta, a zatim isperite.

Gubitak težine

Ova neverovatna kombinacija pomaže gubitku težine ubrzavanjem metabolizma, sprečavanjem žudnje za hranom i stimulisanjem procesa sagorevanja masti.

Gingivitis