šminka nega lepota frizura moda žena
Shutterstock
šminka nega lepota frizura moda žena

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Krema za lice od prepucijuma – Amerika

Krema napravljena od obrezane kožice s penisa dojenčadi postala je hit 2015. godine, kada ju je ispromovisala poznata američka voditeljka Opra Vinfri.

PROČITAJTE JOŠ:

Iskreno, ne znamo kako je stvorena, a možda je tako i najbolje! Brrrr!

Regenerator za kosu od bivolje sperme – Engleska
Postoji salon u Londonu koji nudi tretman za negu kose u čijem se sastavu nalazi, ni više ni manje, nego sperma bika! Navodno, nakon tretiranja ovim proizvodom, kosa postaje sjajna i gusta.

Ptičji izmet za skidanje šminke – Japan

Da, dobro ste pročitali, Japanci koriste prah napravljen od ptičjeg izmeta za čišćenje lica i skidanje teške šminke.

šminka nega lepota frizura moda žena

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Grgljanje portugalskog urina – Rim

Kako bi izbelili zube i osvežili dah, Rimljani su uvezli portugalski urin za grgljanje. Razlog je taj što urin sadrži nekoliko spojeva, kao što su amonijak i urea koji ubijaju klice i pomažu u borbi protiv gingivitisa.

Ako se pitate zašto portugalski, odgovor je, očigledno, da su portugalski pH smatrali delotvornijim. U svakom slučaju, ne preporučujemo ni pijenje, ni grgljanje urina jer očito postoji razlog zašto ga je telo izbacilo.

Mrav Insekt

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Gel za tuširanje od mrava – Japan

U nekim kulturama mravi su uobičajena prehrambena namirnica pa nije čudno da se ovaj neobičan proizvod koristi u Japanu.

Ove male životinjice sadrže visoku razinu mravlje kiseline koja služi kao dodatni izvor energije. Mravlja kiselina se u kozmetici uglavnom koristi za tretiranje masne kože i za piling, a ovaj čuveni gel za tuširanje s mravljom kiselinom možete koristiti i za pranje kose te kod pripreme penušave kupke.

Topli maslac za masažu i negu vagine – Etiopija

U Etiopiji se možete naručiti na masažu toplim maslacem. Masaža celog tela traje 45 minuta, a preko ruku i stopala ćete dobiti plastične vrećice i veliki komad maslaca kojeg ćete morati obilno naneti na...vaginu. Da, vaginu! Ali najčudnije tek sledi!

Nakon masaže, odlazite u prostoriju sa WC šoljom koja nije u klasičnoj upotrebi, ali je smeštena iznad lekovitog dima. Sedite na nju i pokrivaju vas s 3 pokrivača tako da dim ostane na mestu. Na WC šolji morate sedeti sve dok se maslac s vagine ne otopi. Sigurno se pitate čemu sve to? Pa za stezanje vaginalnih mišića nakon porođaja, naravno!