žena, lice, lepota, nega
shutterstock
žena, lice, lepota, nega

shutterstock

Foto: shutterstock

Da biste bili svežeg izgleda neophodno je pravilno negovati lice. Šta znači pravilno? Ne treba koristiti proizvode koji sadrže dosta hemikalija o kojima ništa ne znate. Ako ste nekada čitali sastojke na kupljenim preparatima za negu lica, sigurno ste pročitali da sadrže puno hemikalija.

Kokosovo ulje u čvrstom stanju

Profimedia

Foto: Profimedia

Soda bikarbona i kokosovo ulje su dva prirodna i pristupačna sastojka i sigurno će odgovarati vašoj koži lica. Korišćenjem ove mešavine primetićete kako vam je koža lica glatka, a ožiljci od akni manje primetni, kao i crvenilo. Ovaj preparat dobar je za suvu kožu, jer je hrani. Lako se priprema i još večeras ga možete pripremiti.

Soda bikarbona

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Način pripreme: 1 do 2 kašike kokosovog ulja i 1 do 2 kašike sode bikarbone sjediniti mešanjem. Možete staviti par minuta u mikrotalasnu da bi ste lakše sjedinili. Nakon toga stavite na 5 do 10 minuta u frižider. Preparat je gotov i možete ga koristiti kao piling lica.

Kokosovo ulje

shutterstock

Foto: shutterstock

 

 

Komentari (1)

Saveta

28.11.2019 13:41

Dobar savet.Imam u kuci i jedno i drugo i za vikend cu da napravim piling.Prijace mojoj kozi sigurno,a krema na bazi pcelinjeg otrova,koju koristim vec neko vreme i koja prija mojoj kozi,samo ce jos vise, sigurna sam da dati jos vise efekta mojoj kozi lica i vrata.