Dijabetes
Profimedia
Dijabetes

Profimedia

Foto: Profimedia

Milijarde evra mogu se uštedeti ako nova terapija dijabetesa postane redovna praksa.

PROČITAJTE JOŠ:

Novo istraživanje čiji su rezultati objavljeni 7. marta 2019. godine trajalo je pune dve godine i otkrilo fantastične efekte posebne dijete.

Skoro 100 pacijenata obolelih od šećerne bolesti u Velikoj Britaniji izlečeno je zahvaljujući toj dijeti kojoj su bili podvrgnuti između 12 i 20 nedelja.

Posle toga su se vratili normalnoj ishrani i održavali normalnu telesnu težinu.

U ovoj studiji je učestvovalo blizu 300 obolelih, a eksperiment je organizovalo Udruženje za borbu protiv dijabetesa Velike Britanije. Učesnici su se obavezali da vode strogo propisanu dijetu u okviru koje su dobijali samo 800 kalorija dnevno. U zavisnosti od reakcije, dužina dijete se menjala.

Dijabetes

Profimedia

Foto: Profimedia

Polovina ovih pacijenata uspela je da održi normalan nivo šećera u krvi tokom godinu dana nakon završetka dijete, a svih 100 šećeraša nije imalo simptome dijabetesa čak 2 godine! Lekari tvrde da sada razumeju šta je okidač izlečenja šećerne bolesti i najavljuju ogromne uštede u zdravstvu ako se ova terapija bude primenjivala.

"Ovo je pravi izazov verovanju da je dijabetes 2 doživotno oboljenje", kažu istraživači. Nema sumnje da će dalji razvoj ovih istraživanja zavisiti i od spremnosti za ulaganje.

Naime, samo u Velikoj Britaniji se na lečenje dijabetesa potroši više od 4,5 milijardi evra godišnje.

 

Komentari (1)

sara

10.03.2019 11:17

Naslov ne odgovara tekstu!!!!. Prestanite to da radite!!!!.