Kuhinjske krpe svi pogrešno peremo, a ova bezazlena stvar ozbiljno može ugroziti vaše zdravlje!
Loša briga o čistoći krpa koje se koriste u kuhinji može u velikoj meri ugroziti zdravlje. Uz pomoć ovih pet saveta, to više neće biti problem.
PROČITAJTE I:
Toplina
Pranje krpa na visokoj temperaturi nije dovoljno da se iz njih maknu sve bakterije. Za dalju dezinfekciju može vam pomoći toplina pa tako nakon pranja suve krpe stavite u mikrotalasnu na 30 sekundi. Krpe nakon pranja odmah sušite i ne ostavljajte ih u mašini za veš kako ne bi postale leglo bakterija kojima odgovaraju vlažna područja.
Samo bele
Prilikom kupovine kuhinjskih krpa izaberite obične i bele umesto šarenih. Bele krpe je jednostavnije održavati, a i lakše je uočiti kada se isprljaju Još jedna od prednosti bele boje je i to da neće isprati.
Omekšivač
Za pranje kuhinjskih krpa nemojte koristiti omekšivač za veš. On će umanjiti njihovu moć upijanja tečnosti, a to je odlika koja je ipak važnija od mirisa.
PREPORUČUJEMO:
Zamena za izbeljivač
Ako vam je ponestalo izbeljivača, slobodno uzmite sodu bikarbonu ili sirće. Izrazito masne krpe potopite u vrelu vodu i pustite da odstoje preko noći.
Sušenje
Sušenje na vazduhu najbolje je rešenje za kuhinjske krpe koje je preporučljivo prati svakoga dana i čuvati na suvom mestu kako bi se smanjila kontaminacija bakterijama.
BONUS VIDEO:
Anketa: Šta građani misle o protestu taksista