krpe, kuhinja
Shutterstock, ilustracija
krpe, kuhinja

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Loša briga o čistoći krpa koje se koriste u kuhinji može u velikoj meri ugroziti zdravlje. Uz pomoć ovih pet saveta, to više neće biti problem.

PROČITAJTE I:

 

Toplina

Pranje krpa na visokoj temperaturi nije dovoljno da se iz njih maknu sve bakterije. Za dalju dezinfekciju može vam pomoći toplina pa tako nakon pranja suve krpe stavite u mikrotalasnu na 30 sekundi. Krpe nakon pranja odmah sušite i ne ostavljajte ih u mašini za veš kako ne bi postale leglo bakterija kojima odgovaraju vlažna područja.

krpe, kuhinja

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Samo bele

Prilikom kupovine kuhinjskih krpa izaberite obične i bele umesto šarenih. Bele krpe je jednostavnije održavati, a i lakše je uočiti kada se isprljaju Još jedna od prednosti bele boje je i to da neće isprati.

Omekšivač

Za pranje kuhinjskih krpa nemojte koristiti omekšivač za veš. On će umanjiti njihovu moć upijanja tečnosti, a to je odlika koja je ipak važnija od mirisa.

PREPORUČUJEMO:

 

Zamena za izbeljivač

Ako vam je ponestalo izbeljivača, slobodno uzmite sodu bikarbonu ili sirće. Izrazito masne krpe potopite u vrelu vodu i pustite da odstoje preko noći.

Mašina za veš pranje veša

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Sušenje

Sušenje na vazduhu najbolje je rešenje za kuhinjske krpe koje je preporučljivo prati svakoga dana i čuvati na suvom mestu kako bi se smanjila kontaminacija bakterijama.

Uz vaše omiljeno voće smršaćete i do 3 kilograma za samo 3 dana! (JELOVNIK)

AUTOR: Stil/M.M. DATUM I VREME: 08.10.2019. 12:51 Ljubiteljima mandarina mogla bi se svideti ishrana u kojoj ovo voće igra glavnu reč, a koja navodno pomaže kod mršavljenja Foto: shutterstock Mandarine su pune vitamina C, sadrže malo šećera i dostavode, te osim što osvežavaju, podižunam energiju, a da ne unosimo puno kalorija.

 

BONUS VIDEO:

Anketa: Šta građani misle o protestu taksista