gazirani sokovi
Profimedia
Kafić, restoran, drugarice, ogovaranje, piće, sok

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Zagađen vazduh, vetar, solarijum... sve su to veliki neprijatelji zdrave i negovane kože. Dobro je poznato da izlaganje UV zracima (bilo da je reč o prirodnim ili onima u solarijumu) utiče na brže starenje, a sada su stručnjaci otkrili još jedan veoma bitan faktor koji narušava vašu lepotu.

PROČITAJTE I:

 

Sigurno vam nikada ne bi palo na pamet da jedan sasvim bezazlen proizvod, poput plastične slamčice, može da naškodi vašoj koži.

Estetičar slavnih ličnosti, Rene Rulo, otkrio je u razgovoru za "Marie Claire" kako ovaj predmet ubrzava starenje.

Sok gazirano piće osveženje

Shutterstock

Foto: Shutterstock

- Kada pijete iz slamčice, pokreti usana koje morate da napravite ubrzavaju slabljenje kolagneskih veza u koži i smanjuju njenu elastičnost. Posledica je prevremeno stvaranje bora oko usana.

Na sličan način i pušenje utiče na stvaranje tankih linija iznad usana.

PREPORUČUJEMO:

 

Rulo je takođe podvukao da su i maramice za skidanje šminke veoma štetne po ten, jer one samo razmazju prljavštinu po licu.

- Koža oko očiju je takođe izuzetno osetljiva. Trljanjem očiju maramicom se koža povlači i tako se uzrokuje njeno prerano starenje i depigmentacija - kaže Rulo.

Nutricionista savetuje : Pravilna večera je ključna, samo od jedne stvari zavisi da li ćete smršati!

AUTOR: Stil/M.M. DATUM I VREME: 01.11.2019. 09:01 Pokušajte! Foto: Shutterstock, ilustracija Suzi Bureli tvrdi da je tajna vitke linije leži u pravilno pripremljenoj večeri koju nikada ne biste trebali da jedete nakon 20 časova. Mnogi ljudi najviše hrane pojedu u toku večere, a to je zapravo najveća greška.

 

BONUS VIDEO:

Kako se pravilno našminkati za 5 minuta