IMATE LI HRABROSTI? Jeziv prizor pluća čoveka koji je pušio paklu cigareta dnevno, i to 30 godina! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Posle ovoga ćete dobro razmisliti!

Rak pluća
Foto: Shutterstock

Prirodna boja pluća zdravog čoveka je ružičasta, ali ono što su hirurzi snimili kod preminulog čoveka koji je donirao svoje organe, nateraće vas da se dobro zamislite.

Pedesetogodišnji muškarac iz Kine bio je pušač 30 godina, a pušio je jednu kutiju cigareta dnevno. Zaveštao je svoje organe i kada je preminuo hirurzi su izvadili njegova pluća i šokirali se prizorom.

Pročitajte još

Ovaj čovek preminuo je zbog otkazivanja pluća, a kada vidite koliko su mu pocrnela plućna krila, biće vam sve jasno. Lekari u Kineskoj bolnici Wuxi u Đansu snimili su ovaj prizor, a video je pregledan više od 25 miliona puta na društvenim mrežama.

Mnogi su komentarisali da se radi o najboljoj antipušačkoj kampanji, a bolnica je uz video postavila pitanje - Imate li još uvek hrabrosti da zapalite cigaretu?

NIŠTA LAKŠE NISTE VIDELI Recept bake koja puca od zdravlja, a šećer, pritisak i krva slika su joj kao kod devojke!

"Pacijent nije išao na CT pre smrti. Proglasili su moždanu smrt, a nedugo nakon toga njegova pluća su bila donirana. Kada smo ga otvorili, shvatili smo da organe ne možemo iskoristiti. Mi Kinezi volimo da pušimo. Bilo bi nepraktično reći da ne želimo da prihvatimo pluća svih pušača koji doniraju organe, ali postoje jasni standardi", ističe dr Čen objašnjavajući kakva pluća dolaze u obzir 

"Prihvatili bismo pluća mlađih od 60 godina, a prihvatljive su nam sitne infekcije i relativno uredan rendgenski nalaz. Ako je o takvim plućima reć, uradili bismo transplataciju."

Ističu da je pacijent najverovatnije patio od plućnog emfizema - bolesti koja vodi do upale organa, kada pluća gube elastičnost, pa se time otežava disanje.

BONUS VIDEO

Iscrtajte pravilno obrve i usne

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi