Jaje Jaja
Shutterstock
Jaje Jaja

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Koleno je jedno od najvažnijih zglobova u našem skeletu. Zahvaljujući bedrenoj kosti, golenici i čašici, možemo da vršimo razne pokrete kao što je trčanje, hodanje, sedenje i mnogo drugih aktivnosti koje svakodnevno radimo.

PROČITAJTE I:

 

Baš zato "potrošena" kolena mogu da budu problematična. Bol u kolenu je izrazito neprijatan, jer su upravo kolena jedan od najopterećenijih delova tela koji nosi gotovo celu telesnu težinu.

baka, bol, kičma, tuga, svađa

Shutterstock, ilustracija

 Foto: Shutterstock, ilustracija

Najčešći faktori koji izazivaju trošenje zglobova u kolenu su prekomerna težina, povrede, opterećenje, artritis ili invalidnost.

U težim slučajevima, upala može da dovede do gubljenja pokretljivosti kolena. Zato je veoma važno da krenete sa lečenjem bolova u kolenu što pre.

Predstavljamo vam prirodni lek koji se koristi kod bolova u istrošenim kolenima i kod povreda, a biće vam potrebno sledeće: žumance, 2 kašičice soli i elastičan zavoj.

PREPORUČUJMEO:

 

Priprema i primena: Umutite žumance i dodajte so, pa dobro promešajte. Potopite gazu u smesu i stavite na upaljeno koleno, pa pričvrstite elastičnim zavojem. Ostavite gazu da deluje 2 sata na kolenu, nakon toga možete da sklonite. Koristite ovakve obloge najmanje 4 puta dnevno.

Kako funkcioniše ovaj prirodni lek?

So ima visok sadržaj magnezijuma. Upijanje kroz kožu pomaže smanjenju upale, što vodi do smanjenja bola. Sa druge strane, žumance ima visok sadržaj proteina i minerala, koji su jačaju tkivo, žile i kosti u delu tela na koji ga nanesete.

 Napomena: Pre korišćenja bilo kojeg prirodnog leka posavetujte se sa vašim lekarom.

Čaj u kesicama je čist otrov, a kada pročitate zašto neće vam biti dobro!

AUTOR: Stil/M.M. DATUM I VREME: 06.10.2019. 13:00 Poslednjih godina mnogi proizvođači koriste sintetičke tvari poput plastike ili polietilen tereftalata (PET) za pakovanje vrećica čaja Foto: Shutterstock Dokazano je da vrećice čaja za jednokratnu upotrebu predstavljaju j edan od izvora mikroplastike u ljudskom telu. Ovaj zaključak donela su istraživanja sa kanadskog univerziteta.

 

BONUS VIDEO:

Kako se pravilno našminkati za 5 minuta