Žena, rak, bolest
Shutterstock
Žena, rak, bolest

Shutterstock

 Foto: Shutterstock

Kendis Meri Foks bila je zapanjena kada su joj lekari rekli da zbog raka štitne žlezde, koji se proširio i na druge organe, ima, po njihovim procenama, još samo pet godina života.

Pročitajte još:

 

"Oslobodila sam se karcinoma tako što sam ga izgladnjivala. Saznala sam da bromelain iz ananasa, kivija i papaje uništava proteinski sloj karcinoma. Proteini iz životinjskih proizvoda hrane rak, a kada jedem velike obroke moja energija se usmeri na probavljanje hrane, pa telo ne može da se leči.

ananas

Profimedia

 Foto: Profimedia

"Jela sam pomalo voća, što je izjedalo karcinom, tako da sam ga se rešila u roku od šest meseci. Više nemam rak, i jako sam zahvalna zbog toga", otkrila je Kendis.

Pročitajte još:

 

Britanka Kendis, koja je tada živela u Australiji, priseća se tog vremena:

Imala sam pet godina ili šest meseci da se rešim ove bolesti. Odlučila sam da svima pokažem da to mogu sama. Počela sam da jedem mnogo voća, ponekad sam bila sedam dana samo na voću", priča žena.

Istraživala je rak, pa je počela da se hrani skoro isključivo voćem i povrćem. Najviše je jela ananas zbog bromelaina, za koji se tvrdi da “jede” rak, a izbacila je teške obroke. Prestala je da koristi hemijske kozmetičke proizvode i sredstva za čišćenje, prestala je da puši, ali je preduzela i korake da smanji stres u svom životu.

Onkolog Mark Simon, direktor Instituta za istraživanje prehrambene onkologije, kaže:

"Ishrana igra važnu ulogu, zajedno sa redovnim vežbanjem, pozitivnim stavom, pa čak i duhovnosti. Voće poput ananasa sadrži bromelain za koji je poznato da ima dobar efekat protiv karcinoma", potvrdio je stručnjak.