Mleko
Shutterstock
Mleko

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Moja krvna slika nije bila najbolja, ali doktor je posebno bio zabrinut zbog manjka vitamina D i kalcijuma.

PROČITAJTE I:

 

Kako mi je objasnio, povećanje nivo kalcijuma može da smanji želju za hranom, dok manjak ovog minerala prosto tera telo da jede više kako bi obezbedilo vitalno važne sastojke.

S druge strane, vitamin D - pored ostalih funkcija - pomaže organizmu da apsorbuje kalcijum.

Porazna statistika: Šta rade deca po kiši u Finskoj, a šta rade u SRBIJI

AUTOR: Zelenaučionica/M.M. DATUM I VREME: 19.08.2019. 11:40 Kiša pada iz dana u dan, ali to ne znači da to vreme deca moraju da provedu pasivno, uz TV program ili uz mobilni telefon. Foto: Shutterstock, E-Stock Sećam se kada smo u okviru stručne posete pre par godina stigli u Finsku, dočekala nas je kiša koja je padala i po više puta na dan.

 

Zato mi je lekar preporučio da povećam količinu mleka koju pijem svakog dana. Oduševila sam se! Priznajem da je mleko moje omiljeno piće, ali sam u mnogim dijetama primetila da ono uopšte nije navedeno.

Dijeta, mršavljenje, kilogrami, ishrana

Shutterstock, ilustracija

 Foto: Shutterstock, ilustracija

Nije ni čudo! Mleko se i ne smatra dijetalnim pićem, ali meni je doktor posavetovao da kupujem mleko sa niskim procentom masti.

 

PREPORUČUJEMO:

 

Ispostavilo se da je u pravu, jer sam posle samo 2 meseca uspela drastično da smanjim kilažu, a analiza krvne slike je pokazala da su i kalcijum i vitamin D na zdravom nivou.

Umesto nekadašnjih pola čaše mleka dnevno, danas pijem i po dve čaše!

Mleko šolja mleka

Shutterstock

 Foto: Shutterstock

 

BONUS VIDEO:

Kako napraviti unikatnu masku za telefon