akne
printscreen/instagram
akne

printscreen/instagram

 Foto: printscreen/instagram

Retke su osobe koje uspevaju da odole porivu da istisnu bubuljicu, iako znaju da nestručno obračunavanje sa aknama može da napravi veći problem. Ali, kada čujete priču jednog muškarca iz Kine, dobro ćete razmisliti pre nego što sledeći put odlučite da očistite lice.

Čen je gotovo umro od teške infekcije koja se javila nakon što je iscedio bubuljicu na bradi. Prvi simptomi koje je osetio bili su temperatura i oticanje usana, a zatim se infekcija proširila.

Na nagovor prestravljene supruge otišao je u bolnicu, gde mu je dijagnostikovana obostrana upala pluća, a mesec dana se borio za život na odeljenju intenzivne nege pre nego što mu stanje konačno stabilizovalo.

"Imao je infekciju usta koja je izazvala dvostruku upalu i kolaps pluća. Stanje mu je bilo kritično", izjavio je lekar.

pluća

printscreen

Foto: printscreen

Lekar je i objasnio da je do skoro fatalne infekcije došlo jer je Čen iscedio bubuljicu na delu lica koji se zove "trougao smrti". Vrh tog trougla se nalazi između obrva, a krakovi sežu do ispod uglova usana. Ceđenje bubuljica na tom delu lica može biti izuzetno opasno po zdravlje i uzrokovati fatalnu infekciju, kao što je to bilo u Čenovom slučaju.

"Izbegavajte da cedite bubuljice prstima, a najvažnije je da potražite medicinsku pomoć ako koža oko bubuljice postane crvena, otekne ili vas boli, ili ako dobijete temperaturu", upozorio je doktor.

To nije prvi put da je Čen "čačkao" lice, iako ga je supruga upozoravala da to ne radi.

"Imao je bubuljicu na bradi. Rekla sam mu da je ne cedi, jer je to radio i pre. Ko bi rekao da će ovog puta stanje biti tako ozbiljno?", rekla je njegova supruga za lokalne medije.

PROČITAJTE JOŠ: