doktor milošević
printscreen/TVHepi
doktor milošević

printscreen/TVHepi

 Foto: printscreen/TVHepi

Čuveni srpski urolog, dr Aleksandar Milošević objašnjava da uprkos činjenici da ova zaraza hara svetom skoro godinu dana, spisak posledica koje izaziva proširuje se gotovo svakog dana, zbog čega oni koji su preležali virus moraju biti strpljivi kada je se*s u pitanju.

Milošević navodi da je kod muškaraca koji su imali teži oblik korona virusa prisutna se*sualna disfunkcija usled zapaljenskih procesa koje su pretrpeli, ali i intenzivne i teške terapije.

"Svi virusi su nosioci RNK koja utiče na našu genetiku zbog čega mi ne možemo sa sigurnošću tvrditi da korona virus ne može da utiče na fetus koji bi nastao odmah nakon preležanog virusa. Kada preboli koronu, pacijent ne treba nigde da žuri, niti uopšte treba da razmišlja o seksualnosti. Njemu je potreban oporavak, niko neće ništa izgubiti ako pomeri rad na potomstvu za koji mesec. Potrebno je da se čitav organizam vrati u redovan balans", navodi dr Milošević.

Dr Milošević navodi da se kod pacijenata koji su se dugo lečili od korone javlja psihološki efekat propuštenih životnih prilika, koji se odnosi na period koji su proveli u postelji.

"Mnogi koji su planirali da prošire porodicu, a zadesila ih je korona, po povratku iz bolnice ne treba po svaku cenu da pokušavaju začeće. Pravljenje dece nije zadatak! Kod zdravog čoveka do začeća dolazi kada je opušten i odmoran", objasnio je doktor za "Objektiv".

PROČITAJTE JOŠ: