Pritisak
Shutterstock
Pritisak

Shutterstock

Foto: Shutterstock

DA LI BI PROBALI OVAJ METOD LEČENJA?

 

Postoji i jedno mišljenje da se uz pomoć vode može lečiti i visok krvni pritisak. Mehanizam dejstva ove metode na organizam nije do kraja razjašnjen, ali mnogi ljudi tvrde da ona pomaže. Radi se o sledećem:

U ruskim novinama "Vestnik ZOŽ" objavljen je članak jednog lekara alternativne medicine, koji je obavljao lečenje hipertenzije neobičnom metodom - uz pomoć vode. Sledi komentar i iskustvo jedne žene koja je koristila ovu terapiju i tvrdi da joj je pomogla:

devojka pije vodu

shutterstock.com

Foto: shutterstock.com

Podignite šolju sa vodom visoko iznad svoje glave i prelivajte je u praznu šolju, koju držite u drugoj ruci. Uradite tako 30 puta, presipajući vodu iz jedne posude u drugu. Obogaćenu kiseonikom, vodu treba da popijete odmah, malim gutljajima. Najbolje to raditi ujutro na prazan stomak, sat vremena pre obroka.

Ispočetka su ruke podrhtavale, voda se prosipala, posle sam navikla, ali najbolje je koristiti veće posude. Nakon toga sam primetila da se pritisak snizio, stabilizovao i nestale su mučnine i glavobolje", ispričala je žena.

Da li je u pitanju isključivo psihološki momenat, još uvek nije potvđeno, ali u svakom slučaju, ništa ne možete da izgubite ako probate.