meso
Foto Rajko Ristić
Market, kupovina, prodavnica, namirnice,

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Lekari apeluju da su upravo antibiotici u mesu glavni razlog zašto su ljudi postali sve više otporni na antibiotike, pa postoji ozbiljna bojazan da ljudski život može biti ugrožen čak i zbog banalnih bakterijskih infekcija.

PREPORUČUJEMO:

Tumor, rak, kancer, bolest, leukemija, bolest

Shutterstock, ilustracija

 

Jedino meso za koje može da se kaže da je bezbedno jeste junetina, ali samo zato što se ove životinje drugačije hrane od svinja i pilića, zbog čega postoje manje šanse da koriste stočnu hranu punu antibiotika.

Uprkos tome, treba dobro otvoriti oči kada se kupuje meso.

Na primer, zdrava svinjetina ima svetlu do tanme crvene boje u zavisnosti od starosti. Masno tkivo je belo, a meso mora da bude prošarano masnoćom.

Sa druge strane, svinja koja se hranila stočnom hranom punom antibiotika ima beličasto meso, i dosta je krupnije. Obično je takvo meso prepuno vode, koja se i vidi prilikom kupovine.

PROČITAJTE I:

 

Pileće meso koje je puno antibiotika i hormona, obično je krupnije, mekano je, a nakon pečenja, kost se vrlo lako odvaja od mesa. Boja mesa je bledunjava i takođe puno vode. Nasuprot ovakvom mesu, domaća piletina sa sela je čvršće strukture.

meso

Foto Rajko Ristić

Foto: Foto Rajko Ristić