DAMA KOJA JE PRAKTIKOVALA DUBROU DIJETU
Printscreen Instagram
 DAMA KOJA JE PRAKTIKOVALA DUBROU DIJETU

Printscreen Instagram

 Foto: Printscreen Instagram

Plastični hirurg Teri Dubrou osmislio je dijetu koja ne samo da skida kilograme, i to prilično brzo i efikasno, već i zateže kožu, ubrzava rast kose i daje energije, a zajedno sa suprugom Heder napisao je i knjigu o ovom režimu ishrane.

PROČITAJTE I:

 

Knjiga "The Dubrow Keto Fusion Diet" veoma je tražena na onlajn platformi za kupovinu Amazon, a ova dijeta u svojoj suštini ne predstavlja nikakvu inovaciju, već je kombinacija dva već poznata režima - keto ishrane i povremenog posta.

Dijeta

Shutterstock

Dijeta , Foto: Shutterstock

Doktor tvrdi da ovakav način ishrane dovodi do poboljšanja stanja insulina, doprinosi smanjenju hroničnih upala, usporava proces starenja i poboljšava stanje kože. Svoje tvrdnje o efikasnosti dijete je podkrepio i istraživanjem u kom je učestvovalo oko 100 ljudi, a gde su svi u proseku izgubili po 20 kilograma.

Tri faze dijete

Dubrou je dijetu podelio u tri faze: fazu brzog pokretanja, fazu postizanja željene težine i fazu održavanja. Ono što su dobre vesti jeste da postoje i "dani za varanje".

Dijeta, mršavljenje, kilogrami, ishrana

Shutterstock, ilustracija

 Foto: Shutterstock, ilustracija

Faza 1: Ova faza traje od dva do pet dana i podrazumeva gladovanje u trajanju od čak 16 sati, a tako mora da se drži da bi proces bio uspešan. U toku osam sati kada smete da jedete, preporučena hrana su belančevine, zdrave masnoće, mlečni obroci i povrće bez skroba, te veoma malo voća . Dozvoljeno je piti vodu, čaj i kafu bez šećera, kao i sva pića koja nemaju kalorije. Prilično je rigorozna, s obzirom da se savetuje da se unosi oko 1200 kalorija na dan, a zove se još i "faza crvenog tepiha" s obzirom da u rekordnom roku čini da izgledate mršavije.

Faza 2: Ova faza traje onoliko dugo dok se ne skine željeni broj kilograma. Vreme gladovanja traje od 12 do 16 sati, zavisi kojom brzinom želite da mršavite. Jede se ista hrana kao i u prvoj fazi, ali sa više zdravih masti, složenih ugljenih hidrata i voća. Dozvoljeno je s vremena na vreme popiti malo alkohola.

PREPORUČUJEMO:

 

Faza 3: Ova faza bi trebalo da traje zauvek kako bi se održavala željena kilaža i preventivno uticalo na bolesti. Dva dana u nedelji treba gladovati 16 sati dnevno, a pet 12 sati. Ishrana je ista kao u fazi broj 2.

Dijeta

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Prednosti i mane ove dijete

Ono što većina stručnjaka navodi kao prednost ove dijete jeste što će neminovno dovesti do gubitka kilograma, što i jeste cilj. S druge strane, akcentuju kako sam Dubrou nije osmislio ništa inovativno, s obzirom da je samo spojio dva popularna trenda u ishrani - keto i LCHF sa metodom intermittent fasting-a.

Uz ovaj režim savetuju se i da uvedete fizičku aktivnost - oko pola sata na dan, a preporučuje se isključivo u potpunosti zdravim osobama.

Započnite dan đumbirom, njegova neverovatna lekovita svojstva obnoviće vaš imunitet iz korena!

AUTOR: Alo.rs/M.M. DATUM I VREME: 11.09.2019. 09:00 Deluje protivupalno Foto: shutterstock Đumbir sadrži kalijum, bakar, magnezijum i druge minerale. To je začin pun arome i oštrine i uvek naglašava jelo kada ga jednom dodate. S obzirom na svestranost sastojka, đumbir možete ubaciti u ishranu na različite načine.

 

BONUS VIDEO:

Najbolje obučen muškarac u Srbiji