nestorović, doktor
printscreen
nestorović, doktor

printscreen

Foto: printscreen

"Ljudi koji žele da imaju dete moraju da znaju da moraju da vode zdrav način života. Pripreme za rođenje deteta počinju mnogo pre pravljenja deteta. Teško je dokazati jednog faktora sa nečim. Ne možemo mi te teške metale tek tako da otklonimo iz zemlje ali možemo da utičemo na druge faktore", kaže Nestorović i dodaje:

Ističe da je jedno vreme dok je bio neki rukovodilac "ludeo kad pogleda statistike naše magnetne rezonance i skenera".

"Devedeset odsto su nalazi normalni rezultati. Roditelji dovode decu po principu – Došli smo da vidimo. Razumem roditelje ali ne razumem doktore koji ih snimaju. Suština doktora je da proceni šta je dobro za pacijenta. U suprotnom, mi mu dođemo kao samoposluga – oni dođu kažu hoću to i to i mi im to damo i eto. Ja svoju ulogu shvatam kao filter", istiće Nestorović.

Kaže da bi lekari morali da budu pošteniji prema sebi i prema pacijentima.

Meni je bila naša žena, profesorka, živi u Švedskoj i nju tamo lekar opšte prakse leči pet godina od astme koju ona nema. I ja pitam da li je on čuo nešto na plućima a ona mi kaže kako on nju nikada nije ni pregledao", kaže on.

Ističe da pacijent mora da zna kakve su mu šanse u lečenju.

"Lekari lako podležu uticaju medija. Ja kad imam teškog pacijenta ja mu onda kažem šta bih ja uradio da sam na njegovom mestu. Ja mu kažem šta bih ja uradio za sebe ili svoje dete, a on može da me posluša ili ne. Nekada kada me i ne poslušaju može da na kraju bude dobro. Jer nisu lekari bogovi, ne znamo mi sve. Ali moje je da mu kažem, a njegovo je da li će me poslušati", kaže dr Nestorović.

Komentari (1)

Mica Haubica

21.04.2021 22:18

kao zamena je najbolje ladno pivo