šećer i voda
printscreen
šećer i voda

printscreen

šećer i voda, Foto: printscreen

Donosimo vam recept za napitak koji čisti telo, poboljšava rad probave i daje vam osećaj lakoće.

Potrebno je: 500 ml mlake prokuvane vode; 1 čajna kašičica čia semena; sok od 1 limuna; sok od 1 grejpfruta; narendan komadić svežeg đumbira;

PROČITAJTE JOŠ:

Komarac, komarci

Shutterstock, ilustracija

Ovaj napitak je savršen pred polazak na more, ili/i tokom boravka na moru. Deluje kao probiotik, a uz to i čisti organizam.

Čia semenke

Čia semenke imaju veliku količinu rastvorljivih i nerastvorljivih vlakana. Kada se potope u vodi, postaju 15 delotvornije jer formiraju neku vrstu gela koji zasićuje telo, dalje energiju i čisti nam probavu. Jedna porcija sadrži preporučenu dozu vlakana dnevno, a ovo seme pomaže da se reguliše nivo insulina, te da se poboljša proces varenja.

Čia seme koje u želucu stvara žele, deluje kao probiotik, podstičući stvaranje dobrih bakterija koje održavaju zdravlje crevne flore. Izuzetno su korisne za mršavljenje.

Limunada, limun, sok,

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Limun

Grejpfrut

Grejpfrut sadrži triptofan koji nam omogućava da se smirimo i relaksiramo, pa samim tim podstiče zdrav san i ublažava iritirajuće simptome nesanice. Grejpfrut sadrži i mnogo vode s čim se sprečava dehidracija organizma. Ovo voće pravi neku vrstu restartovanja celog organizma, pa se preporučuje konzumiranje umesto doručka ili uz doručak.

Đumbir

Prednost đumbira je njegova sposobnost da održava zdravlje i spreči probavne smetnje. Uklanja žgaravicu, nadutost i bol u stomaku.

PREPORUČUJEMO I:

Jabukovo sirće

Profimedia