OD OVOGA MOŽETE DA UMRETE! IZBEGAVAJTE GA PO SVAKU CENU! Dokazano najopasniji kozmetički proizvod koji izaziva rak, uništava bubrege i jetru!

Kreme za izbeljivanje kože mogu biti otrovne baš kao sredstva za skidanje farbe za zidove i trebalo bi ih "izbegavati po svaku cenu“, upozorilo je britansko Udruženje lokalnih vlada (LGA), prenosi BBC.

Ruke krema za ruke
Foto: Shutterstock

Kreme "deluju poput sredstva za skidanje farbe i povećavaju rizik od raka", rekli su iz LGA.

 

Mnogi proizvodi za izbeljivanje kože su zabranjeni u Velikoj Britaniji zbog štetnih sastojaka - ali nedavne zaplene zabranjenih proizvoda ukazuju na to da se i dalje prodaju, navodi LGA u svom saopćenju za javnost.

ZBOG TOGA SADA IMA VELIKE PROBLEME! Ginekolog je rekao ženi da nikada ne jede ovaj deo piletina! Neće vam pasti na pamet kada čujete koliko opasno!

Devojka lice krema kozmetičar
Foto: Shutterstock

Većina tih proizvoda uključuje zabranjeni sastojak hidrokinon - sredstvo za izbeljivanje koje je "biološki ekvivalent za uklanjanje farbe", navodi se u izjavi LGA. To u osnovi uklanja gornji deo kože, povećavajući rizik od raka i potencijalno uzrokujući oštećenje jetre i bubrega.

 

 

Živa, još jedan uobičajeni zabranjeni sastojak, može izazvati smanjenu otpornost na bakterijske i gljivične infekcije, oštećenje jetre, anksioznost, depresiju ili psihozu, prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji.

NIJE STIGLA NI DA SE OKRENE Nesrećna devojčica zaspala je sa mobilnim u krevetu, ujutru nije davala znake života samo zbog ove kobne greške!

Krema
 Foto: shutterstock

"Kreme za kožu koje sadrže zabranjene sastojke su vrlo opasne i mogu ozbiljno da oštete vaše zdravlje, pa vas čak i ubiti, tako da ih treba izbegavati po svaku cenu", rekao je savetnik Simon Blakburn u saopštenju za medije.

Spavali su s lukom u čarapama, a evo šta se dogodilo nakon samo jedne noći!

AUTOR: Alo.rs/M.M. DATUM I VREME: 30.09.2019. 12:02 Internetom se širi brzinom svetlosti savet da krišku luka stavite na stopalo i navučete čarape pa da tako spavate. Foto: Shutterstock Stavljanje luka tokom noći u čarape je dobro poznat trik u Kini, a služi za čišćenje krvi i stimulaciju unutrašnjih organa.

 

BONUS VIDEO:

Kako se pravilno našminkati za 5 minuta

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi