Dijeta Zdrava hrana ishrana
Shutterstock
Dijeta, mršavljenje, debljina, ishrana

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

U Sjedinjenim Amerčkim Državama, nazvana je "Dijeta za gubitnika", što znači da pomaže čak i onima koji su probali 140 dijeta i nisu izgubili na težini. U stvari, ime dijete dolazi iz televizijske emisije „Najveći gubitnik“, u kojoj se ljudi takmiče da izgube težinu. Ali vrlo brzo je značenje "iskrivljeno", jer je dijeta zapravo pomogla ljudima da se oslobode dodatnih kilograma, posebno onima koji su napravili mnogo pokušaja, ali svaki put su pretrpeli poraz.

PROČITAJTE JOŠ:

U 2015. godini, ova dijeta je bila uključena u listu najbezbednijih i najkorisnijih od strane Američkog udruženja nutricionista. Svi sledbenici ovog nutricionističkog sistema značajno su smanjili holesterol, stabilizovali krvni pritisak i normalizovali proizvodnju insulina.

VAŽNO: Možete podeliti kalorije kako želite! Više visokokaloričnih plodova, ali manje kaloričnog povrća - ili više masnog mesa, ali niskokaloričnih plodova.

STROGO ZABRANJENO: Testenine, jabuke, hleb, skrob, sirće i beli luk.

Dash dijeta, hrana, namirnice

Profimedia

Foto: Profimedia

Uzorak menija za jedan dan:

Doručak: Ovsena kaša ili bilo koje pahuljice sa mlekom, čaj ili kafa sa kašikom meda, tost od hleba od celog zrna sa sirom.

Užina: Banana, narandža kruška, orasi.

Ručak: Supa od pilećeg mesa ili povrća ili riblja čorbe sa brokolijem; salata od povrća sa maslinovim uljem; sok od paradajza.

Užina: Čaj ili sok, sendviči sa sojom.