Jelena Đoković
EPA/Georgios Kefalas
Jelena Đoković

EPA/SEBASTIEN NOGIER

Foto: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Supruga jednog od najboljih tenisera današnjice Novaka Đokovića uvek ističe koliko su zdrav način života i pravilna ishrana važnia. Tog pravila se i sama pridržava i to ne samo zbog zdravlja.

PROČITAJTE I:

 

Jelena je savršeno vitka, a liniju čuva obrocima koje sama priprema.

Njen Instagram profil prilika je i da nam se pohvali svojim kulnarskim umećem. Jelena očigledno najrađe sprema jednostavne obroke koji ne zahtevaju previše vremena ni iskustva, ali što je najvažnije, ukusni su i puni hranljivih nutritijenata.

Primer je i doručak koji je objavila jednom prilikom. Ovaj doručak za dvoje sadrži ovsene pahuljice, semenke konoplje, maka (korenska biljka), kamu kamu (voće slično trešnjama), kopriva, puter od badema, cimet, kakao, banana, jagode, borovnice i kokosovo mleko.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 

Објава коју дели Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) дана 11. Јан 2016. у 1:35 PST

 

Možda ovo nije nabolji primer doručka koji biste mogli sami kod kuće jer većinu ovih namirnica ne koristimo ili čak i ne možemo pronaći na našem tržištu. Ipak, ono što možete da naučite od Jelene i Novaka je da meso, toliko uobičajeno na našoj trpezi, ne mora da bude baš uvek prvi izbor za ručak.

Za one koji bi da u svoju ishranu unesu više povrća, ovaj recept Jelene Đoković mogao bi da bude savršen.

"Fotografija i nije toliko atraktivna, ali je ručak super ukusa. Šargarepa i paškanat, stavite malo sveže isceđenog soka od pomorandže i stavite u rernu dok ne potamni. Onda dolazi zabavan i neočekivan deo: stavite puter od susama (zove se tahini), prženog susama i koprive preko toga i pomešajte u tiganju. Brzo i lako i drugačije," napisala je Jelena uz recept.

PREPORUČUJEMO:

 

Uz jedan od recepata koji je podelila sa svojim pratiocima, otkrila nam je i kako izgeda njen ishrana i koja su to pravila kojih se pridržava.

"Ne jedem meso, ribu, mlečne proizvode ili šećer. Moja dijeta je 70% sirova hrana, 30% skuvan (supa, testenina, kinoa, pirinač). Ja nemam problema sa glutnom, ali ga ipak radije izbegavam. Da li je teško?

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 

Објава коју дели Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) дана 25. Нов 2018. у 6:42 PST

 

Ne, ako znate zašto to radite i ako ste dobro informisani o tome. I da, teško je naći pravu hranu, pripremljenu na zdrav način. Zato je organizacija i dobro informisanost ključna.

Ja sam srećna što imam partnera koji je kao i ja posvećen da ostane zdrav i jak, vodi računa o ishranu (iako se naši režimi ishrane razlikuju malo," napisala je Jelena.

Jelenin moto je: „Hrana koju jedete je vaše gorivo za dan i život. Proverite da li ste odabrali pravu!“.

Novak i Jelena Đoković

Profimedia.rs

Foto: Profimedia.rs

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Poznati poslastičar otkriva tajnu recepta za najbolju krempitu!

 

 

Komentari (1)