NE IGNORIŠITE PRVE SIMPTOME! Dijabetes je ozbiljno oboljenje, a ako primetite ove znake, odmah posetite lekara!

Opasno oboljenje koje ne smete zanemariti.

Starac Penzioner Kućna nega Pacijent Kućna poseta Lekar
Foto: Shutterstock

Dijabetes 1 i 2 imaju različit uticaj na zdravlje, ali su simptomi identični. Ovo oboljenje nije bezopasno i utiče na zdravlje srca, krvnih sudova, bubrega i očiju, a evo koji simptomi ukazuju da bolujete od dijabetesa, piše Lepa & srećna.

 

Ako idete često u toalet, naročito noću, to je znak da imate manjak glukoze u krvi i bubrezi ne mogu pravilno da funkcionišu, a to ukazuje na dijabetes. Ova bolest se ispoljava i kroz stalnu žeđ, pojačanu potrebu za tečnošću, kao i sa pojačanim osećajom umora.

SEDAM LAŽI NA AMBALAŽI Na ove obmane žene uvek nasedaju kada su u kupovini, a te laži preskupo ih koštaju!

Spavanje umor snovi
 Foto: Shutterstock

Prebrzo gubljenje težine bez dijete, svrab ili osip na genitalijama i česta izloženost infekcijama takođe su znakovi da se u telu razvija dijabetes. Najlakši način da proverite da li postoji rizik od dijabetesa jeste kontrola glukoze u krvi, a ukoliko imate neki od ovih simptoma posetite lekara što pre.

KOŠTA MANJE OD 100 DINARA, A ŠTO JE NAJBITNIJE PREUKUSAN JE! Jedite ovaj doručak mesec dana i smršaćete 5 kilograma kao od šale!

Antibiotici i lekovi za štitnu žlezdu snažni su medikamenti koji se uzimaju jedino i samo u konsultaciji s lekarom. A šta kada nam se u terapiju za štitnu žlezdu "umeša" zdravstvena tegoba koju moramo lečiti antibioticima pa istovremeno moramo uzimati oba leka? Doznali smo kako to može uticati na organizam i na šta morate paziti.

 

Istovremeno uzimanje lekova za štitnu žlezdu i antibiotika može uticati na apsorpciju leka za štitnu žlezdu odnosno ona može biti ili smanjena ili povećana. Istraživanje časopisa "Thyroid" zaključilo je da antibiotik Ciprofloksacin značajno smanjuje apsorpciju leka za štitnjaču, a slično utiču i ostali antibiotici iz porodice kinolona, naročito ako se radi o hipotierozi.

BILA U PODMAKLOJ TRUDNOĆI, A STOMAK SE NIJE VIDEO! Mnogim devojkama se ovo dešava, a jedna od njih je i bivša teniserka Ana Ivanović!

"Osnovno je pravilo samo da se antibiotici i lekovi za štitnu žlezdu ne uzimaju u isto vreme, tj. potrebno je barem pola sata razmaka između uzimanja lekova".

S druge strane, neki drugi antibiotici mogu značajno povećati apsorpciju leka za štitnu žlezdu.

Antibiotici u kombinaciji s lekovima za štitnu žlezdu mogu imati 3 učinka:

UZ NJU SE KILOGRAMI SAMO TOPE Namirnica koja vam pomaže da za 30 dana dođete do savršene linije!

Lekovi tablete antibiotici lek pilule
Foto: Shutterstock

1. Mogu smanjiti apsorpciju leka za štitnu žlezdu što dovodi do smanjenog protoka leka za štitnu žlezdu u krvotoku.

2. Mogu povećati brzinu kojom organizam prerađuje i izbacuje višak leka za štitnu žlezdu što takođe dovodi do smanjenog protoka leka za štitnu žlezdu u krvotoku.

REŠITE SE NEPRIJATNOSTI JEDNOM ZAUVEK Najbolja krema za uklanjanje strija! Zaboravite skupe preparate i tretmane, ona je broj jedan!

3. Mogu promeniti način na koji se lek za štitnu žlezdu veže na proteine u krvotoku i kako se upija što također utiče na hormone štitne žlezde.

Prim. dr. sc. Miodrag Lacić napominje kako se lekovi za štitnu žlezdu mogu uzimati, a nekada se i moraju uzimati sa svim drugim lekovima, ali pritom treba poštovati važno pravilo.

NAJBOLJI DOMAĆI LEK ZA BUBREGE Uz pomoć ovog napitka efikasno ćete rešiti tegobe, a sve što vam treba sigurno imate kod kuće!

Pacijent Bolnica Lekari Doktori Lekar Doktor
Foto: Shutterstock

"Osnovno je pravilo samo da se antibiotici i lekovi za štitnu žlezdu ne uzimaju u isto vreme, tj. potrebno je barem pola sata razmaka između uzimanja lekova. U situacijama kada se to ne može ostvariti, može se lekove uzimati i zajedno ali tada obično treba količinom uzeti više leka za štitnu žlezdu što će proceniti i odrediti dozu leka lekar koji leči štitnu žlezdu tj. tireolog", kaže dr. Miodrag Lacić iz Poliklinike Lacić.

Mnogi ga koriste za detoksikaciju, a može dovesti do ozbiljnog oštećenja jetre!

AUTOR: B92/M.M. DATUM I VREME: 28.08.2019. 11:11 Iako ga mnogi piju kao pomoć pri mršavljenju, on može biti i poprilično opasan. Foto: Shutterstock, ilustracija Ekstrakt zelenog čaja može uzrokovati oštećenje jetre, saopšteno je iz Evropske agencije za bezbednost hrane (EFSA). * Koristi se za mršavljenje.

 

BONUS VIDEO:

Beograđani su nam otkrili kakav tip žene žele, ne zanima ih domaćica!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi