Ovsene pahuljice
shutterstock
Ovsene pahuljice

shutterstock

Foto: shutterstock

Niste jedini koji o imunitetu brinu tek kad organizam pošalje signal da mu je potrebna pomoć. Upravo će vam zdravlje i otpornost biti glavni saveznici u periodu veće učestalosti gripa i virusa. Zato, ne odmažite vašem "čuvaru" i ojačajte svoj organizam. Svi znamo da se imunitet ne može izgraditi preko noći, ali hajde da krenemo od one dobro poznate da se po jutru dan poznaje! A svaki dan će biti uspešniji ako ne preskočite doručak za koji vam je potrebno samo 2 minuta.

DA LI SU OVSENE PAHULJICE ČESTO VAŠ IZBOR?

 

Dok se spremate za posao u malo vode, mleka, jogurta ili prirodnog soka sipajte ovsenu kašu – balansiranu kombinaciju ovsenih pahuljica, voća i orašastih plodova.

Koja je to namirnica koja kaše čini najzdravijim obrokom? Reč je o ovsenim pahuljicama. One su prirodni izvor dijetalnih vlakana, koja apsorbuju loše masti, doprinose dugoročnom osećaju sitosti, ubrzanom metabolizmu i regulaciji šećera u krvi.

Za bolju funkciju moždanih ćelija i brži metabolizam pobrinuće se B vitamini kojih u kašama ima osam.

Ako je vaš izbor posna hrana ili praktikujete veganski način ishrane, u kašama nema sastojaka životinjskog porekla.

Za potpuni užitak bez griže savesti, ovsene kaše su zaslađene fruktozom i stevijom, koji daju sladak ukus i ne utiču na povećanje glukoze u krvi ili unos kalorije. Takođe, ovsenu kašu sa čijom i karamelom bez dodatog šećera, savršen obrok za osobe sa povišenim nivoom glukoze u krvi, jer sadrži samo 0,3 g šećera.

Kroz samo nekoliko dana ovo će postati vaša zdrava navika tokom celog dana. A vaš "čuvar" će vam biti zahvalan!

PROČITAJTE JOŠ: