Bundeva
shutterstock
Bundeva

shutterstock

Foto: shutterstock

Pravo je vreme za uživanje u slatkim plodovima zlatne jeseni. Tu je nezaobilazna bundeva koju bi trebalo što više konzumirati zbog blagotvornih sastojaka.

PROČITAJTE I:

 

Čisti organizam od toksina, bogata je antioksidansima i deluje protivupalno.

Odlična je za zglobove, pomaže kod povreda mekog tkiva, ali i u borbi protiv stresa.

Vrat, bol, masaža

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Bundeva je bogata vitaminom A, koji čuva oči od degenerativnih promena i katarakte, dok visok nivo vitamina C doprinosi jačanju imuniteta i podstiče proizvodnju kolagena, što kožu čini blistavom i elastičnom.

Jesenji plod koji je magičan izvor hranljivih materija - bundeva, može se spremati na najrazličitije načine, samo je potrebno da…

PREPORUČUJEMO:

 

Ako ste se zapitali zašto je narandžaste boje, evo odgovora: izuzetno je bogata karotenom, koji usporava starenje i sprečava kardiovaskularne bolesti.

supa, čorba, bundeva, hrana

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Semenke od bundeve, koje rado grickamo, imaju visok nivo proteina i masnih kiselina koje pomažu u regulaciji holesterola, čuvaju od artritisa, jačaju moždane funkcije, dok je ulje iz semenki bundeve odlično za lečenje upale prostate.

Sedam navika zbog kojih neke ljude virusi uvek zaobilaze, a vas ne!

AUTOR: Miss.24.sata.hr/M.M. DATUM I VREME: 29.10.2019. 08:45 Ukoliko budete vodili računa o ovim stvarima, zaštitićete svoj organizam od virusa i prehlada Foto: Shutterstock Nagle temperaturne promene negativno utiču na zdravlje, te su sezonske prehlade i virusi sve češći. Neki ljudi su skloniji zarazi od drugih, što zbog oslabljenog imuniteta, što zbog loših navika.

 

BONUS VIDEO:

Najbolje obučen muškarac u Srbiji

 

Komentari (1)

Dragica Savic

05.11.2019 13:40

Kuvam zimi cesto corbu od bundeve,koju obozavam i deca takodje.Moja corba koju kuvam u preciscenoj vodi iz aparata za vodu bude bozanstvena.U tanjir kad sipamo corbu dodamo pavlaku i malo kurkume u prahu.Ukus bozanstven.