Limunada, limun, sok,
Shutterstock, ilustracija
limun, soda bikarbona

Profimedia

Foto: Profimedia

Soda bikarbona se kao lek najčešće koristi za lečenje gorušice, ali može da pomogne kod još mnogo stanja i tegoba, naročito kada se kombinuje sa limunom.

Ovo su najpoznatiji i najmoćniji efekti kombinacije sode i limuna:

PROČITAJTE I:

 

 1. Alkalizuje celo telo

Kombinacija limuna i sode bikarbone ima alkalno delovanje na telo, što pomaže kod acidoze - stanja prekomerne kiselosti krvi, koja nastaje kada bubrezi ne izbacuju kiselinu iz tela ili kada telo proizvodi previše kiseline. Takođe je odlično sredstvo za zdravlje bubrega, jer pomaže pri izbacivanju toksina iz tela.

2. Odlično za probavu

Kombinacija limuna i sode bikarbone odlična je za poboljšanje probave, ali pomaže i kod nadutosti i refleksa želuca.

BOL, STOMAK, DEČKO, PATNJA, RASKID

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

3. Čiste jetru

Limun i soda bikarbona pomažu pri čišćenju jetre i pružaju dovoljno vitamina C, fosfora i antioksidanasa za zadovoljavanje svakodnevnih potreba.

Ono što je najbitnije za dobro zdravlje jest održavanje optimalne pH vrednosti u telu. Idealna pH vrednost krvi trebalo bi da bude blago bazna, oko 7.4 pH, ali stvaranje idealnog svakodnevnog nivoa pH u telu može biti teško.


Toksini kojima smo izloženi kroz hranu, okolinu, način života i stres mogu stvoriti kiselost organizma što podstiče širenje kancerogenih ćelija. Korišćenje sode bikarbone može pomoći kod usporavanja rasta kancerogenih ćelija i ravnoteže unutrašnjosti tela, sprečavajući ćelije raka da prežive.

PREPORUČUJEMO:

 


Recept: Pomešajte sok od pola limuna i 1 kašičicu sode bikarbone u čaši vode i popijte.

Napomena: Vodite računa da popijete napitak 30 minuta pre i barem 2 sata nakon obroka jer će u suprotnom ovaj napitak neutralisati želudačnu kiselinu koja je neizostavna za varenje.

Grčevi u nogama su jako opasni! Ako se često pojavljuju, obavezno ovo proverite!

AUTOR: Novi/M.M. DATUM I VREME: 02.11.2019. 09:00 Grčeve može uzrokavati bilo koja fizička aktivnost. Foto: Shutterstock, ilustracija Grčevi u mišićima dolaze naglo te predstavljaju stezanje mišića posle buđenja ili nakon što zaspimo. Također, grčeve može uzrokavati bilo koja fizička aktivnost. Nedostatak tečnosti glavni je uzrok pojave grčeva u mišićima.

 

BONUS VIDEO:

Kako se pravilno našminkati za 5 minuta