BEZ OBZIRA ŠTO JE ZDRAV, MOŽE BITI I JAKO OPASAN Čaj u kesicama je čist otrov, a kada pročitate zašto neće vam biti dobro!

Poslednjih godina mnogi proizvođači koriste sintetičke tvari poput plastike ili polietilen tereftalata (PET) za pakovanje vrećica čaja

čaj
Foto: Shutterstock

Dokazano je da vrećice čaja za jednokratnu upotrebu predstavljaju jedan od izvora mikroplastike u ljudskom telu. Ovaj zaključak donela su istraživanja sa kanadskog univerziteta. 

 

Poslednjih godina mnogi proizvođači koriste sintetičke tvari poput plastike ili polietilen tereftalata (PET) za pakovanje vrećica čaja.

Tokom studije, naučnici sa kanadskog univerziteta uklonili su listove čaja iz tih kesa, a sama vrećica je stavljena u vrelu vodu na 5 minuta, na temperaturi od 95 stepeni Celzijusa.

NIJE STIGLA NI DA SE OKRENE Nesrećna devojčica zaspala je sa mobilnim u krevetu, ujutru nije davala znake života samo zbog ove kobne greške!

Čaj, suncokret
Foto: Shutterstock

Izgleda da tokom kuvanja kesice čaja, u čaši se nakupi oko 11,6 milijardi mikroplastičnih čestica većih od 100 nm i 3,1 milijarde nanoplasta manjih od 100nm.

 

Taj nivo zagađenja je hiljadama puta veći nego kada koristite drugu hranu. Iz studije nije jasno od kojih proizvođača su se koristile vrećice čaja, i da li svaki proizvođač koristi te vrećice ili ima onih sigurnijih?

ČIST OTROV! Ukoliko krompir koji ste kupili izgleda ovako, možete opasno da nadrljate

Žena, čaj, kafa, prehlada, zdravlje, imunitet
 Foto: Shutterstock, ilustracija

Naučnici su nedavno pronašli mikroplastiku u organizmima 97% nemačke dece. Biolozi su u studiji od 2014. godine pa do 2017. godine, pregledali urin 2,5 hiljada dece uzrasta od nekoliko meseci do 17 godina. Na uzorcima urina naučnici su tražili ostatke plastifikatora - supstance koje su deo savremene plasatike, a proizvode se nakon što telo pokuša da preradi plastične čestice.

Samo 4 noći lošeg sna ugrožava zdravlje! Naučna studija dokazala, nešto užasno se dešava zbog nespavanja

AUTOR: M. Maksimović DATUM I VREME: 27.09.2019. 09:00 - 27.09.2019. 13:39 Samo četiri noći lošeg sna mogu promeniti način na koji telo skladišti masti i povećati rizik od gojaznosti, sugeriše novo, malo istraživanje. Foto: Shutterstock, ilustracija Istraživači kažu da su se učesnici koji su dobili visokokalorični obrok osećali manje zadovoljno nakon što su ga pojeli u stanju uspavanosti, nego kad to čine dobro odmorni, prenosi "Dejli mejl".

 

BONUS VIDEO:

Najbolje obučen muškarac u Srbiji

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi