Beli luk, luk, povrće
Shutterstock, ilustracija
Beli luk, luk, povrće

Shutterstock, ilustracija

Beli luk, luk, povrće, Foto: Shutterstock, ilustracija

Da li i vi odmah "bacate" beli luk u šerpu čim ga očistite? Zapravo, to je jedna velika greška.

Najbolji način da dobijete sve antikancerogene sastojke iz luka jeste da ga iseckate na sitne komadice, te da sačekate minimum 15 minuta pre nego što ga skuvate.

PROČITAJTE I:

 

Zašto?

Upravo je to vreme potrebno enzimu koji se nalazi u luku da se pomeša i deluje u kombinaciji sa ostalim sastojcima luka i tako proizvede alicin.

Alicin je sastojak koji se povezuje sa prevencijom kancera, a nagla zagrejanost upravo uništava ovaj enzim od kog nastaje alicin.

PREPORUČUJEMO:

 

Zato je najbolje da sačekate 10 do 15 minuta pre nego što ga skuvate.

Med, limun, beli luk

Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

BONUS VIDEO:

Kako se pravilno našminkati za 5 minuta