Kolač, torta, desert, slatko, čokolada
Shutterstock, ilustracija
Kolač, torta, desert, slatko, čokolada

Shutterstock, ilustracija

Foto: Shutterstock, ilustracija

Sastojci: 150 g brašna, 110 g smeđeg šećera, 40 g kokosovog brašna, 125 g otopljenog putera + 100 g putera na sobnoj temperaturi, 800 ml zaslađenog kondenzovanog mleka, 80 ml karamel sirupa, 200 g otopljene tamne čokolade, 1 kašika biljnog ulja.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Priprema: Zagrejte rernu na 180 stepeni. Blago podmažite pleh i obložite ga papirom za pečenje.

U vangli pomešajte brašno, šećer i kokosovo brašno. Dodajte otopljeni puter i sve lepo sjedinite. Izlijte smesu u pleh, lepo poravnajte i stavite da se peče 15-20 minuta, dok ne dobije braonkastu boju.

Juliška, brauni, kolač, čokoladni kolač, desert, slatko

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Izvadite i ostavite da se hladi. Ne isključujte rernu. Preostalih 100 g putera stavite u šerpu, prelijte kondenzovanim mlekom i karamel sirupom, i stavite da se zagreva na laganoj temperaturi uz često mešanje, sve dok ne dobijete lepu kremastu smesu. Prelijte preko pečene kore, pa vratite pleh u rernu. Pecite 20-25 minuta, dok ne dobije lepu zlatnu boju.

Ostavite da se kolač hladi, a za to vreme istopite čokoladu sa kašikom ulja. Prelijte preko ohlađenog kolača i ukrasite po želji.