Kosa žena frizura
Profimedia
Kosa žena frizura

Profimedia

Kosa, Foto: Profimedia

Pranje češlja: Morate redovno prati četku i češalj, jer ako ih koristite duže vrijeme a da ih niste oprali, prljavština s njih preći će na kosu.

PROČITAJTE JOŠ:

Veoma je važno da prestanete dirati kosu. Ruke su prljave i često znojne pa sve što se nalazi na njima, prenosite na kosu, što je itekako masti.

Šampon, kosa

Shutterstock

Šampon, kosa, Foto: Shutterstock

Poboljšajte ishranu: Da biste kosu održali duže čistom, pokušajte smanjiti unos masti i pržene hrane. Isto važi i za šećere, beli hleb i konzervisanu hranu. Umesto ovih namirnica, potrudite se da unosite što više voća i povrća, mlečnih proizvoda, nemasnog mesa i oraha. Na ovaj način će znojne žlezde smanjiti aktivnost na minimum.

Koristite marame, trake, rajfove... Ne izbegavajte ukrase za kosu. Koristite marame, rajfove, trake i druge stvari koje mogu prikriti činjenicu da ste sinoć preskočili pranje kose. Ako imate šiške, možete oprati samo njih, a ostatak kose vežite u rep i ukrasite zanimljivom trakom. Čak i ako imate kratku kosu, ovo vam može pomoći.

Češljanje pre spavanja: Ponekad ste uvečer umorni i jedva čekate da legnete u krevet, ali ne zaboravite da počešljate detaljno kosu pre spavanja, a zatim je skupite u lagani rep ili pletenicu. Ujutro nećete imati problema sa masnom kosom.